Policajti pozývajú deti na tvorivú dielňu

  • Spravodajstvo
  • 31. marca 2010, 14:53
  • Autor:KRPZ/red

TRNAVA – Od polovice marca beží na teritóriu Krajského riaditeľstva PZ v Trnave interaktívna tvorivá dielňa „Tvoja správna voľba“. Využíva inovatívne prístupy práce s deťmi v prevencii kriminality formou interaktívnej tvorivej dielne a výstavy ich prác.

Ide o projekt, ktorý predložilo Prezídium Policajného zboru v rámci programu Európskej komisie „Predchádzanie a boj proti trestnej činnosti“
"Hlavným cieľom projektu je snaha o zníženie trestnej činnosti pod vplyvom návykových látok a informovanie o škodlivosti ich užívania so zameraním na tabak, alkohol a marihuanu," uviedla krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Projekt je určený pre deti vo veku 9 – 10 rokov.  Využíva  inovatívne  prístupy práce s deťmi v prevencii kriminality formou interaktívnej tvorivej dielne. Na projekte  participuje aj Česká republika.
            Do projektu sa zapojí 40 miest v rámci Slovenskej republiky a 20 miest v Moravskosliezskom  a Olomouckom kraji v Českej republike. Realizuje ho 120 vyškolených lektorov. Celkovo sa projektu zúčastní 28 650 detí, pričom na Slovensku sa predpokladá účasť približne 19 750 detí a v Českej republike 8 900 detí.
 "V rámci Trnavského kraja očakávame, že výstavy sa zúčastní okolo 2000 detí, zhruba po 500 z miest Senica, Trnava, Galanta a Dunajská Streda," ďalej uviedla M. Kredatusová.
Výstava sa presťahuje zo Senice do Trnavy budúci týždeň a slávnostné otvorenie interaktívnej tvorivej dielne „Tvoja správna voľba“  sa uskutoční vo štvrtok 8. apríla v objekte bývalého Tatraskla, v Trnave na Trhovej 2 (zasadačka na 1. poschodí).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava