Polícia bude kontrolovať cez sviatky dopravu

  • Spravodajstvo
  • 30. marca 2010, 09:39
  • Autor:TASR/online redakcia

PIEŠŤANY/BRATISLAVA – V súvislosti s očakávaným nárastom intenzity cestnej premávky počas veľkonočných sviatkov vykoná polícia v dňoch 31. marca a 1. apríla zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Korch. Policajti sa zamerajú na preventívne pôsobenie v cestnej premávke a riadenie dopravy na problémových miestach a úsekoch hlavných cestných ťahov s medzinárodným významom a riadenie dopravy v križovatkách a centrách miest a obcí.
Ďalej od 3. do 6. apríla vykonajú policajti celoslovenskú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, na požívanie alkoholu a priestupky v dynamike cestnej premávky.
Prezídium Policajného zboru tiež povolilo na piatok 2. apríla 2010 všeobecnú výnimku z § 39 odst. 1 zákona o cestnej premávke. Platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku, ktoré prichádzajú na územie Slovenskej republiky z niektorých zo susedných štátov a ich cieľ cesty, napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky je na území Slovenskej republiky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava