Odmenili piešťanských učiteľov

  • Spravodajstvo
  • 30. marca 2010, 12:17
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Za dlhoročnú osobnú angažovanosť a úspechy vo výchovno-vzdelávacom procese získali plaketu mesta učiteľky Katarína Čermáková, Irena Črepová, Paula Lehutová a Viera Melichová.

Odovzdal im ju vo štvrtok vo veľkej sále Kursalonu viceprimátor mesta Timotej Miština a predsedníčka komisie školstva, športu a mládeže Iveta Babičová.
Takmer každý, kto sleduje koncerty piešťanskej Základnej umeleckej školy, si všimol, že viacerých na klavíri sprevádzala Katarína Čermáková.
Svojich žiakov priviedla k úspechom na prestížnych celoslovenských súťažiach v sólovej hre na klavír. Irena Črepová sa celých 33 rokov venovala žiačikom z Vrbového i Piešťan v školskom klube, ktorý viedla. Funkciu vedúcej vychovávateľky v ŠKD vykonávala v Základnej škole na Brezovej ulici v Piešťanoch od roku 1974 až do odchodu na dôchodok.
Učiteľka Paula Lehutová patrí medzi pedagógov, ktorí svojich žiakov učia láske k materinskému jazyku, podporuje a rozvíja ich tvorivé myslenie. Je plná energie, ktorú rozdáva svojim žiakom v ZŠ na Holubyho ulici v Piešťanoch. O choré a postihnuté deti sa starala pedagogička Viera Melichová. Najskôr pôsobila ako vychovávateľka v ZŠ pri Zelenom strome, potom ako učiteľka pri liečebni
Pro Patria a napokon sa jej kariéra po 32 rokoch uzavrela v Špeciálnej základnej škole v Piešťanoch. Za pozoruhodné a mimoriadne výsledky vo výchovno-vzdelávacom procese získali ocenenie Oľga Bekrová, Angelika Bezáková, Marta Bosáková, Eva Derďáková, Sylvia Duffeková, Eva Folajtárová, Milena Hanková, Štefan Hauser, Oľga Chudíková, Mária Kostková, Ladislav Lacko, Marta Mazáková, Jana Papánková, Monika Pavláková, Anna Pechová, Dagmar Táborská a Mária Uličná. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava