Obnova „štvorky“ za viac ako milión

  • Spravodajstvo
  • 25. marca 2010, 11:12
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Po rekonštrukcii Základnej školy na Brezovej ulici opravia v Piešťanoch ďalšiu školu. Tentoraz je na rade ZŠ na Holubyho ulici – bývalá „štvorka“. Na kompletnú rekonštrukciu piatich pavilónov získalo mesto 1 103 700 eur z projektu Ministerstva hospodárstva a regionálneho rozvoja SR.

Ako informovala Piešťanský týždeň vedúca referátu stratégie Mestského úradu v Piešťanoch Erika Chudá, vykoná sa tu kompletná rekonštrukcia piatich pavilónov školy: „Vymenia sa všetky okná aj strechy, zateplia múry budov. Vo vyučovacích pavilónoch dôjde k výmene sociálnych zariadení a niektoré triedy dostanú aj novú podlahu.
Kompletná rekonštrukcia čaká tiež telocvičňu – tu sa bude okrem okien, fasády a strechy meniť aj podlaha. Generálka čaká aj kuchyňu, kde dôjde k montáži nových technológií. Vyrátali sme, že škola by po týchto úpravách mala ušetriť až 41,95 percent energií." Okrem spomínaných úprav na štvorke vybudujú aj modernú špeciálnu učebňu fyziky, chémie a triedu pre integrované deti. Základná škola získa aj počítačovú zostavu pre slabozrakých s optickou lupou.
„So stavebnými prácami začneme v polovici júna," informoval nás riaditeľ školy Vilém Vrba. „Bude to len pár dní pred klasifikačnou poradou, známky už budú zaokrúhlené, takže našim žiakom pripravíme špeciálne aktivity v rámci učebných plánov a osnov. V polovici júna chceme uvoľniť aspoň jednu budovu, aby stavbári mohli začať s rekonštrukčnými prácami."
Pravdepodobne najnáročnejšou fázou projektu je obnova kuchyne, ktorá sa zrejme nestihne vykonať počas letných prázdnin. „Chcem upozorniť rodičov, že sa nemusia obávať. Máme prísľub, že od septembra budú našim žiakom variť kuchárky z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera, za čo som veľmi vďačný riaditeľke aj vedúcej kuchyne," ďakoval za ústretovosť riaditeľ V. Vrba. Pripomenul však, že od polovice júna do konca tohto školského roku sa na „štvorke" variť nebude.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel