Šašica Andrey Jackovej očarila Čechov

  • Spravodajstvo
  • 24. marca 2010, 13:31
  • Autor:VD

PIEŠŤANY – Piešťanská výtvarníčka Andrea Jacková zvíťazila na VII. Majstrovstvách Českej republiky v technikách maľovania na telo – bodypaintingu. Svoju najobľúbenejšiu modelku Kristínu pomaľovala šašovskými motívmi tak výrazne, že porotcovia nezaváhali a ovenčili ju vavrínmi.

Andrea do poslednej chvíle neverila, že zvíťazí, pretože v Prahe sa zišla silná konkurencia. „Bolo tam veľa výborných malieb, technicky čistejších, ako som mala ja. Ale zrejme vyhrala pikantnosť, originalita, čitateľnosť z diaľky a príjemná tvár mojej najobľúbenejšej modelky Kristíny. Je z Piešťan, študuje v Prahe." Kristínka okrem výrazných farieb, žiarivého úsmevu a súmernej postavy upozornila na seba aj dominantnou výškou. Andrea jej totiž obula čierne originálne topánočky s vysokým opätkom, takže vyčnievala z radu rozprávkovo pomaľovaných bytostí. „Svoje dielo som nazvala Škaredý šašo pobozkal čarovnú žabu a premenil ju na sexi šašicu," vysvetľuje autorka víťaznej postavičky.
Andrea prezradila i to, že do Prahy cestovala v noci zo štvrtka na piatok, takže v autobuse ani oka nezažmúrila. A následne na to išla súťažiť. „Cestou do Prahy mi napadol aj názov dielka. Pôvodne som chcela maľovať Ľadovú kráľovnú, pretože témou majstrovstiev bola rozprávka, ale podobných malieb som už namaľovala veľa a nikam by ma to neposunulo. Preto som vymyslela niečo originálnejšie. Inšpiráciou mi bol sadrový odliatok môjho syna, ktorý som si už dávnejšie vytvorila iba tak pre zábavu. Namaľovala som ho šašovským motívom. Odliatok som vložila aj modelke do ruky, synovho šaša mala ako rekvizitu."
Maľovaniu na telo sa venuje aj Andrein brat Šimon Szorad, ktorý tento rok zvíťazil v maľovaní na telo na majstrovstvách Slovenska s krásnou Sirénou. „So Šimonom sme sa vystriedali. Ja som nemohla ísť na Majstrovstvá SR v Body-Art, pretože som mala pracovné povinnosti v Dubai a môj brat zasa necestoval do Prahy. Odišiel do Kosova, je vojak z povolania," dodala víťazka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava