Hokejisti ŠHK 37 zavŕšili sezónu prehrou

  • Hokej / Šport
  • 24. marca 2010, 07:34
  • Autor:šg, video: P. Sedláčik

PIEŠŤANY/ŽILINA – V utorok večer sa pre hokejistov ŠHK 37 Piešťany definitívne skončila inak veľmi úspešná sezóna. V piatom barážovom zápase o extraligu totiž prehrali v Žiline s domácim MsHK Garmin 1:3 a celú sériu 1:4 na zápasy.

Piešťanci však svojho extraligového súpera na jeho ľade potrápili a domácich divákov držali v napätí až do samého konca zápasu. V prvej tretine mali niekoľko šancí, no v 15. min inkasovali z hokejky Rúfusa. 
V druhej tretine boli obaja brankári nepriestrelní a skóre sa menilo až v 50. min, keď pri presilovke hostí skóroval žilinský  Nemec. Piešťanci odpovedali už o minútu neskôr kontaktným gólom Mareka Mikušoviča. V snahe vyrovnať odvolali na začiatku poslednej minúty brankára, no 16 sekúnd pred koncom im dal Kropáč do prázdnej bránky tretí gól. Žilinčania tak vyhrali potrebný štvrtý zápas a zachránili sa v extralige.
Zaujímavosťou práve skončenej baráže medzi Žilinou a Piešťanmi bolo, že obaja súperi sa stretli aj pred štvrťstoročím. Vtedy to bolo v boji o postup do najvyššej slovenskej súťaže – SNHL, ktorá bola po československej prvej lige druhou najvyššou. Aj vtedy boli úspešnejší Žilinčania, ktorým po domácom víťazstve nad Chiranou Piešťany 8:2   stačila v Piešťanoch na postup aj remíza 5:5.
Pripomeňte si druhý – víťazný zápas medzi Piešťanmi a Žilinou na domácej pôde SHK 37.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín