Na Evu odklepli 49-tisíc

  • Spravodajstvo
  • 22. marca 2010, 16:15
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Piešťanskí poslanci sa na druhom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva zaoberali zvýšením rozpočtu mesta na rok 2010, prevodmi majetku, nakladaním s odpadom za minulý rok či správou o činnosti mestskej polície.

Na letnú prevádzku kúpaliska Eva schválili čiastku 49-tisíc eur. Marcové rokovanie viedol zástupca primátora Timotej Miština. Na úvod stretnutia zástupcov mesta vystúpili občania Piešťan so svojimi dopytmi a otázkami. Juraj Kopányi sa sťažoval na prístup pracovníkov radnice. Argumentoval tým, že v meste na mnohých miestach padajú hromadne stromy a mestský úrad na jeho súkromnom pozemku nedovolil výrub drevín, ktoré koreňmi ničia oplotenie a dlažbu.
Miloš Fabian z Ulice N. Teslu hovoril hlavne o nefunkčných koľajniciach na Vrbovskej pri bývalom Ružovom mlyne. Túto cestu pripodobnil k piešťanskému „tajne vybudovanému tankodromu".
Pri prerokovávaní správy o nakladaní s odpadmi za rok 2009 poslancov zaujímala najmä problematika vývozu a kontroly kontajnerov na psie exkrementy, ale aj vymáhanie nedoplatkov podnikateľov a obyvateľov mesta. O problematike odpadového hospodárstva píšeme na inom mieste. Poslanci bez rozpravy odsúhlasili navýšenie rozpočtu mesta. Schválili tak finančnú čiastku 49-tisíc eur na letnú prevádzku kúpaliska Eva.
V bode rôzne sa zástupcovia mesta zaoberali návrhom na spresnenie uznesenia z decembra 2009 o výstavbe domu smútku na Žilinskej ceste. Koncom minulého roka členovia mestského parlamentu odsúhlasili čiastku 300-tisíc eur na rekonštrukciu a dobudovanie domu smútku na Žilinskej podľa pôvodného nezmeneného návrhu architekta P. Ábela. Viceprimátor otvoril diskusiu s tým, že existuje aj možnosť lacnejšieho projektu za 200-tisíc eur. Poslanecký zbor však opäť podporil pôvodný návrh a lacnejším variantom sa nezaoberal.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín