Leto plné kultúrnych a spoločenských podujatí

  • Spravodajstvo
  • 19. marca 2010, 14:10
  • Autor:

PIEŠŤANY – Najdôležitejšie kultúrne a spoločenské aktivity nasledujúcich mesiacov predstavil dnes primátor Piešťan Remo Cicutto na stretnutí s novinármi.

Obdobie akcií pre veľkých i malých obyvateľov začne 1. mája celodenný program Máj na Sĺňave, ktorý bude príležitosťou pre športu a kultúry chtivých Piešťancov. Jeho súčasťou bude aj pokus o rekord Najväčší počet cyklistov na jednom mieste a v jednom meste.
Na koniec mája je pripravené 2.medzinárodné stretnutie ľudových remeselníkov Tradičné umelecké remeslá a tiež sa uskutoční 6. ročník festivalu rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok. Folklórny festival Slováci Slovákom za účasti zoskupení rodákov, žijúcich v zahraničí, poteší Piešťancov 28.a  29. mája.
Po Národných leteckých dňoch na piešťanskom letisku príde 4. až 6. júna na rad vždy veľkolepé otvorenie letnej kúpeľnej sezóny a krátko po ňom 28. ročník Sochy piešťanských parkov a výstavy Socha a objekt. Už 55. ročník Piešťanského hudobného festivalu je naplánovaný v Dome umenia na jún a júl, 2. ročník jazzového Festivalu Doda Šošoku bude 9. až 11. júla.  Country Lodenica sa uskutoční ako vždy v posledný augustový víkend a v polovici septembra bude medzinárodný filmový festival Cinematik pokračovať svojím 5. ročníkom. Dom umenia pripravuje na jeseň aj tradičné slovensko-české Randezvous s divadelníkmi a filmami oboch krajín bývalého spoločného štátu. Medzi tým sú do programu zaradené ďalšie športovo-spoločenské podujatia, ktoré ukončí až na Silvestra 45. beh medzi mostmi.
„Som veľmi rád, že do organizovania akcií vstupujú aj ďalší, že občania i záujmové združenia cítia potrebu robiť takéto veci, i vzhľadom na postavenie nášho kúpeľného mesta. Pre svoje aktivity nachádzajú odozvu u najdôležitejších hráčov, ktorými sú kúpele a radnica,“ povedal na záver primátor Cicutto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav