Cena primátora aj za vytrhnutý zub

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. marca 2010, 19:03
  • Autor:VD/TASR, video: Dusíková

PIEŠŤANY – Držiteľom Ceny primátora mesta Piešťany za rok 2009 je osem osobností a kolektívov v oblasti kultúry, sociálnej oblasti a ochrany životného prostredia. Jedným z ocenených je aj ornitológ a zubár MUDr. Pavel Kaňuščák, ktorý okrem toho, že okrúžkoval desiatky tisíc operencov vytrhol primátorovi jeho prvý zub.

Cenu primátora Mesta Piešťany a pamätné plakety prevzali z rúk Rema Cicutta ornitológ Pavel Kaňuščák, textilná výtvarníčka Eva Krause, kurátorka výstavy Mosty – Zora Petrášová,  výtvarník Alojz Majerník, riaditeľ Základnej školy na Mojmírovej ulici Rudolf Kollár, predsedníčka Miestneho spolku Červeného kríža pri Chirane Dental Andrea Bárdyová aj riaditeľ Chirany Dental  – Miroslav Nerád a  138-násobný darca krvi  Pavol Varga z Piešťan, ktorý svoju krv po prvý krát daroval len preto, že sa chcel dostať z práce na futbalový zápas.


Držiteľom Ceny primátora mesta Piešťany za rok 2009 je osem osobností a kolektívov v oblasti kultúry, sociálnej oblasti a ochrany životného prostredia. Primátor Remo Cicutto udelil titul Kultúrna osobnosť roka 2009 textilnej výtvarníčke Eve Kraus a za kultúrny počin roka odovzdal cenu Zore Petrášovej, autorke projektu Mosty-Bridges, ktorý spája prostredníctvom výtvarníkov Slovensko s krajinami Európy. Pamätná plaketa primátora bola určená pre piešťanského výtvarníka Alojza Majerníka.



Cenu v sociálnej oblasti si odniesol Miestny spolok Slovenského Červeného kríža pri Chirane-Dental Piešťany a pamätnú plaketu 138-násobný darca krvi Pavol Varga. V oblasti tvorby a ochrany životného prostredia je držiteľom ceny za uplynulý rok lekár a ornitológ Pavel Kaňuščák, ktorý doposiaľ okrúžkoval asi 60 tisíc vtákov na území Piešťan a nášho regiónu. Cenu primátora získala aj Základná škola na Mojmírovej ulici za zaradenie predmetu Tvorba životného prostredia. Všetci prítomní sa primátorovi poďakovali za výnimočnú cenu a nezabudli pripomenúť, čo ich k dosiahnutým výsledkom doviedlo a motivovalo. Ceny vyhlásili predsedovia príslušných komisíí mestského zastupiteľstva – záhradná architektka Eva Wernerová – predsedníčka komisie pre ochranu životného prostredia a  piešťanský urológ Milan Gajdoš – predseda komisie pre zdravotníctvo, sociálne veci a bývanie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel