Zničený skatepark na Trajane: Čo s ním bude?

  • Spravodajstvo
  • 17. marca 2010, 15:16
  • Autor:R. Trebatický Foto: (mkm)

PIEŠŤANY – Skupina mladých ľudí, pre ktorých jazda na skateboarde znamená životný štýl a chceli by v tomto športe niečo dokázať alebo sa aspoň odreagovať od povinností, nemá kde trénovať. Jediný skatepark na sídlisku Adam Trajan je zničený.

U-rampa aj fun-box sú absolútne nepoužiteľné. Mesto tvrdí, že opravu by mali zabezpečiť Služby mesta Piešťany (SMP), tie však o zničených prekážkach nevedeli.
K devastácii zrejme prispela aj tuhá zima, a keď sa ľad roztopil, odkryl veľké diery v preglejkách, ktoré tvoria nájazdové plochy. „Človek sa tam môže akurát tak zabiť," vyjadril sa mladý športovec Martin. „Myslím si, že skatepark je na dobrom mieste, umiestnenie na sídlisku aj asfaltový podklad nám vyhovuje. Plocha je ale trochu malá a zmestí sa tam iba niekoľko prekážok. Mesto nám zafinancovalo dve prekážky a jednu starú dalo prerobiť, ale sú už v katastrofálnom stave.
Preglejky, ktoré sú upevnené na konštrukcii, by sa mali meniť minimálne každé dva roky. Mesto ich za štyri roky od vybudovania ani raz nevymenilo." Prekážky typu fun Box a U-rampa v skateparku na Trajane sú v Piešťanoch jediné. Po ich zničení prišla mládež, ktorá sa tomu typu športu venuje, o jedinú možnosť rozvíjať svoj talent. Skateboarding je pritom vo svete veľmi obľúbený a aj v našom meste má dostatok priaznivcov.
Piešťanský týždeň zaujímalo, kto má na starosti tento priestor pri Základnej škole F. E. Scherera. Podľa vedúceho referátu majetku mesta Igora Kováča údržbu skateparku zabezpečujú SMP. Ich riaditeľ Ernest Jančina si najskôrmyslel, že rekonštrukciu by malo vykonať mesto. Keď sa o vec začal zaujímať Piešťanský týždeň, vyšlo najavo, že prekážky sú v majetku mesta a ich údržbu a opravu majú na starosti SMP. „Nemali sme odozvu od mladých ľudí, ktorí jazdia na skateboarde, a preto sme o potrebe opravy skateparku na Trajane nevedeli," informoval nás riaditeľ.
„Budeme sa snažiť dať jeho zariadenie do poriadku aspoň malou rekonštrukciou niekedy v apríli, máji." Na budúci rok by chceli vymeniť komplet všetky prekážky a namiesto preglejky použiť iný materiál. „Musíme však komunikovať s dodávateľom, ktorý nám poskytol tieto prvky pred štyrmi rokmi," dodal Jančina. Ruku k dielu by priložili aj mladí športovci. „Sme ochotní mestu pri rekonštrukcií pomôcť," vyjadril sa jazdec na skateboarde Martin. Riaditeľ SMP by pomoc od mladých ľudí pri rekonštrukčných prácach uvítal.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj