Na Cenu primátora prišlo 22 návrhov

  • Spravodajstvo
  • 16. marca 2010, 15:49
  • Autor:ad

PIEŠŤANY – Primátor mesta Piešťany Remo Cicutto bude v piatok 19. marca v KSC Fontána opäť udeľovať ceny primátora kultúrnej osobnosti a za kultúrny počin roka 2009, za aktivitu v sociálnej, zdravotníckej, humanitárnej a charitatívnej oblasti, ako aj za ochranu prírody a životného prostredia.

Medzi kandidátmi džezmeni i výtvarníci
Návrhy podávali do konca januára občania či inštitúcie a z nich potom členovia komisií, pôsobiacich pri mestskom zastupiteľstve, vyberali nominácie. Najviac návrhov prišlo na kultúrne osobnosti a počiny – až trinásť. Piešťanci navrhli na cenu primátora výtvarníčku Evu Krause, ktorá sa dožila životného jubilea – 80 rokov, ďalej Alojza Majerníka, predsedu Výtvarného klubu Piešťany, a tiež Viktora Nižňanského, spoluzakladateľa festivalu International Jazz Piešťany.
V zozname figuruje aj Zora Petrášová za organizáciu a realizáciu výstavy MOSTY, za celoživotnú činnosť v oblasti kultúry je navrhnutá Drahomíra Moretová, ale nachádza sa tu i mladý hudobník a skladateľ, spoluzakladateľ džezových kurzov, manažér a dramaturg projektu International Jazz Piešťany, Tomáš Gajlík. Ďalšími kandidátmi sú Karol Závodný – spevák a džezový trubkár, a tiež hotelierka Daniela Miháliková za obnovenie tradície piešťanského infanteristického vozíka.
V kategórii kultúrny počin roka sú navrhnutí na ocenenie autori knihy Piešťany v zrkadle historických pohľadníc Alexander Urminský a Vladimír Krupa, za prezentáciu kúpeľného Sandor vozíka – Hotel Sandor Pavillon a tiež kolektív pracovníkov Balneologického múzea v Piešťanoch za činnosť v oblasti muzeálnej i kultúrnej. Medzi podujatiami sa ocitli MOSTY – medzinárodná výtvarná výstava a festival Doda Šošoku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj