Aj jedno koleso niekedy stačí…

  • Spravodajstvo
  • 15. marca 2010, 15:32
  • Autor:R. Trebatický

PIEŠŤANY – V našom meste a okolí máme veľa športových talentov, o ktorých možno ani nevieme. Jedným z nich je aj Marian Mitošinka, ktorý dal prednosť jednému kolesu – a jazdí na takzvanej jednokolke alebo po anglicky unicycle.

Tento mladík z Ostrova pri Piešťanoch pochádza zo športovo založenej rodiny a pri svojej jazde  sa stretáva s obdivom, ale i s posmeškami.
Svojmu netradičnému koníčku sa venuje už dva roky. „Prvýkrát som videl jazdiť na jednom kolese deti v Nórsku, pre ktoré to bola všedná vec,“ spomína Majo. Momentálne nepozná nikoho v okolí, kto by sa jazde na monocykli venoval. Verí však, že vyznávačov tohto adrenalínového „umenia“ bude v našom meste len pribúdať.


Marián pochádza z rodiny v ktorej má cyklistika svoje miesto. Keď ho omrzel bicykel, chcel vyskúšať niečo nové a dve kolesá vymenil za jedno. „ Jednokolku som si zakúpil v Rakúsku asi pred tromi rokmi , len tak zo zaujímavosti. Momentálne sa jej snažím venovať všetok môj voľný čas. Jazda na jednokolke vyzerá byť  náročná, ale opak je pravdou. Tak, ako sa každý naučil jazdiť na bicykli, naučí sa jazdiť aj na jednom kolese. Dôležitá je rovnováha a tréning,“ dodáva Majo.
Viac sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava