Nepotrebný majetok kraj predá aj po častiach

  • Spravodajstvo
  • 11. marca 2010, 12:47
  • Autor:TASR/online redakcia

TRNAVA/PIEŠŤANY – Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK) sa nedarí predávať nepotrebný majetok tak, ako si to predstavoval. V roku 2008 poslanci rozhodli, že sa predajom zbavia nehnuteľností, o ktorých je predpoklad, že ich zariadenia pod správou TTSK nebudú využívať.

     Do predaja boli navrhnuté zhruba dve percentá všetkého nehnuteľného majetku TTSK, z neho významný, až 30-percentný podiel tvoril majetok zdravotníckych zariadení.

      Tržná hodnota bola stanovená na 25 miliónov eur, pričom časť bola určená na priame predaje obciam a mestám. Do ponukového verejného konania išli objekty v hodnote vyše 20 miliónov eur, no zatiaľ sa v piatich kolách predal za 6,4 milióna eur. TTSK predpokladal, že majetok predá do konca uplynulého volebného obdobia. Získané financie chcela krajská samospráva použiť na zveľadenie ostatného potrebného majetku, na novú investičnú výstavbu a na zlikvidovanie záväzkov zdravotníckych zariadení.

      Kým v prvých kolách ponukového konania záujemcovia reagovali na väčšinu nehnuteľností, v nasledujúcich to už bolo horšie a záujem sa znižoval. V piatom, zatiaľ poslednom kole verejnej obchodnej súťaže kupujúci dokonca navrhli kúpne ceny hlboko pod hodnoty stanovené znaleckými posudkami, čo TTSK neakceptoval. Teraz dáva možnosť odkúpiť nielen celky, ale aj jednotlivé časti súborov objektov.
      Aktuálne je v ponuke napríklad súbor objektov a pozemkov v Hornom Bare za 2,6 milióna eur, v Dolných Topoľníkoch za 35.000 eur, bývalé SOU poľnohospodárske v Zemianskych Sadoch za 1,8 milióna eur, Slobodáreň v Galante za 1,12 milióna eur, pozemok 7421 m2 za 601.334 eur a 18.371 m2 za 743.842 eur v Piešťanoch, detský pavilón v galantskej nemocnici za 1,14 milióna eur a cvičná učebňa dojenia vo Voderadoch za 19.538 eur, spolu za 11,5 milióna eur.
      „Verím, že sa nám postupne podarí nehnuteľnosti predať. Budeme hľadať nové formy ich prezentácie, viac inzerovať. Je to majetok, ktorý nám spôsobuje iba starosti, hľadáme východisko,“ povedal predseda majetkovej komisie TTKS Ľubomír Antal.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava