Vrbové čakajú veľké úpravy mesta

  • Spravodajstvo / Región
  • 10. marca 2010, 14:36
  • Autor:R. Trebatický

VRBOVÉ – Mesto Vrbové čaká realizácia niekoľkých dôležitých projektov, ktoré by mali jeho obyvateľom spríjemniť prostredie a zvýšiť bezpečnosť v uliciach.

Okrem rekonštrukcie centrálnej mestskej zóny plánujú Vrbovčania vybudovať kamerový systém a školáci na II. základnej škole by mali tento rok dostať novú strechu.

Centrum dostane novú tvár
Projekt centrálnej mestskej zóny vo Vrbovom zahŕňa rekonštrukciu ulíc v priestore od svetelnej križovatky na Beňovského ulici až po budovu mestského úradu. V najbližších mesiacoch sa bude mesto zaoberať výberom dodávateľa stavebných prác. Príprava by mala byť ukončená do 3-4 mesiacov a celková doba rekonštrukcie do pol roka od začatia prác. Na Námestí slobody mesto plánuje kompletnú výmenu dlažby, rekonštrukciu parku, svietidiel a výsadbu novej zelene. Beňovského ulica a Námestie sv. Cyrila a Metoda v priestranstve šikmej veže dostanú chodníky, trávniky aj ďalšiu novú zeleň. Na Ulici SNP by mala byť rekonštruovaná miestna komunikácia a priamo na sídlisku vznikne nová spevnená parkovacia plocha.
Ako povedal pre Piešťanský týždeň prednosta Mestského úradu vo Vrbovom (MsÚ), Patrik Kýška, celkový finančný objem projektu dosiahne 1 305 321 eur (39 324 100 Sk). „Mesto tiež podalo projekt na vybudovanie kamerového systému v centrálnej mestskej časti a v oblasti II. ZŠ na Komenského. Projekt sme poslali na ministerstvo vnútra v novembri 2009," pokračoval P. Kýška. „Stále čakáme na rozhodnutie o jeho schválení. Išlo by celkom o deväť kamier v úsekoch, kde by zachytávali námestie, hlavnú ulicu, nádvorie Kúrie Mórica Beňovského a celý športový areál druhej základnej školy. Celkový finančný objem projektu je 45 500 eur (1 370 000 Sk) a ráta so spolufinancovaním z mestského rozpočtu."
Ihrisko oplotia
Budovu II. základnej školy čaká prestavba už v priebehu tohto roka. Zahrňuje kompletné zateplenie a hlavne doplnenie zastrešenia areálu sedlovými strechami. V minulom roku už bola zrekonštruovaná strecha na telocvični v hodnote 133-tisíc eur (4 000 000 Sk) z prostriedkov Ministerstva školstva SR. Mesto plánuje zrekonštruovať aj futbalové miniihrisko v priestoroch školy a doplniť tu oplotenie. Naďalej by však malo zostať k dispozícii verejnosti. Suma rekonštrukcie ihriska sa pohybuje okolo 10 000 eur (301 260 Sk) a polovicu z toho zafinancuje Trnavský samosprávny kraj. „Chceme, aby ihrisko bolo naďalej dostupné všetkým, ale prišlo tam naozaj k veľkej devastácii. Je možné, že po rekonštrukcii bude používanie ihriska spoplatnené," dopĺňa prednosta MsÚ.
Mesto investovalo i do spevnenia múrov Kúrie Mórica Beňovského. „Robili sa tam podporné piliere múrov – pilotáž, je to celé zastabilizované a momentálne čakáme na výsledky, akým spôsobom sa bude táto budova ‚správať‘ a pokiaľ bude možné, radi by sme sem opäť pustili život," skonštatoval P. Kýška.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava