Koncert pre ženy bez ruží, ale so srdcom vicepremiéra

  • Spravodajstvo
  • 10. marca 2010, 08:57
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Kinosála Fontány sa v utorok večer premenila na koncetnú sieň pre ženy. Traja muzikáloví speváci – Zuzana a Alexander Maďarovci spolu s rock-popovým spevákom Petrom Kozlom zaspievali známe muzikálové piesne a operetné árie piešťanským ženám z príležitosti Medzinárodného dňa žien.

V úvode dámam zablahoželal primátor mesta Remo Cicutto, ktorý uviedol: "Nie každá žena je aj matkou, preto je tu sviatok MDŽ, aby ho slávili všetky ženy bez rozdielu." Pripomenul historické súvislosti boja žien za rovnoprávnosť s mužmi a ako príklad uplatnenia nežného pohlavia vo vedúcich funkciách spomenul piešťanskú mestskú samosprávu. "Okrem viceprimátora riadia takmer všetky referáty, ale aj mestské organizácie ženy.


Aj riaditeľkou mestského kultúrneho strediska je žena, ba ženu máme aj vo vedení mestskej knižnice," uviedol R. Cicutto. Primátor odovzdal kyticu všetkým tamojším dámam prostredníctvom šéfky kultúrneho strediska Marty Jurčovej a následne mikrofón odovzdal ďalšiemu  utorňajšiemu hosťovi, podpredsedovi vlády Dušanovi Čaplovičovi: "Mal som sem priniesť ruže,ale určite by ste ma upodozrievali, že sú to tie, ktoré nám včera vrátili. A preto vám chcem darovať k sviatku MDŽ svoje srdce," chytil sa za hruď Čaplovič a zaželal všetkým prítomným ženám veľa lásky, ktorou zasa ony zahŕňajú svojich mužov, deti i vnukov.


Na vysvetlenie – v deň MDŽ priniesli predstaviteľky viacerých ženských organizácií pred úrad vlády ruže. Mali symbolizovať protest žien, ktorým sa nepáčilo,  že na stretnutiach so slovenskými ženami Fico rozpráva sexistické vtipy, rozdáva ruže a zabudol na pôvodný zmysel vzniku MDŽ.  V čase, keď prišli ženy s ružami, kontroloval premiér s vicepremiérom Čaplovičom plnenie programového vyhlásenia  vlády v jeho rezorte. Dušan Čaplovič  je totiž podpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel