Blog Petra Remiša: Tarzan a Jane

  • Blogy / Blogy
  • 10. marca 2010, 15:03
  • Autor:Peter Remiš

Vždy na jar túžim byť opäť Tarzanom: Hrdinom, ktorého vychovali ľudoopy, mal frajerku Jane a v dospelosti pendloval medzi džungľou a Anglickom. Šalátové vydanie jeho príbehov som prvýkrát objavil v ľudovej knižnici v Krakovanoch.

Anglická časť ma nezaujala. Fascinovala ma džungľa.
Chcel som tiež stráviť život na stromoch, mať brutálne svaly a postaviť sa holými rukami proti gorilám, nosorožcom, krokodílom, pytónom alebo tigrom. Prípadne aj dinosaurovi, ak sa nejaký pripletie do cesty.
Lákal ma aj zvierací jazyk.  Bol som zvedavý, o čom rozmýšľa kanárik Ferdo.
Na kariéru v pralese som sa pripravoval svedomito. Zatiaľ, čo ostatní chalani naháňali futbalovú loptu, ja som sa šplhal po stromoch, skákal z konára na konár, strúhal si luk a šípy. Svoje si užil aj náš Punto, s ktorým som nacvičoval súboj proti hyene.
Nadšenie mi, bohužiaľ, vydržalo len pár mesiacov.
Jedného dňa som zletel z orecha, nasledovala nemocnica a ruka v dlahe. Krátko nato prišli letné prázdniny a s nimi iné lákadlá. Dlahu som si odstrihol a utekal k vode. Člnkovať sa, opaľovať, plávať, škúliť po babách.
Tam som narazil na „Jane“. Dve zelené dúhovky a tisíc pieh. Stačil jej jediný pohľad a báječný život s gorilami mi bol ukradnutý. Navždy. Na džungľu som ani nepomyslel. Mal som nový cieľ: Každý deň napísať jednu básničku.
Ódu na smaragdové oči.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava