VRBOVÉ: Schválili kúpu Kruhovky aj synagógy

  • Spravodajstvo
  • 3. marca 2010, 15:01
  • Autor:R. Trebatický

VRBOVÉ- Počas riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva vo Vrbovom (MsZ) minulý štvrtok sa poslanci zaoberali okrem iného dvomi dôležitými investíciami do rozvoja kultúry v meste. Schválili kúpu Domu kultúry a židovskej synagógy.

Kúpa Domu kultúry (T-klubu) bola jedným z najdiskutovanejších bodov programu mestského zastupiteľstva. Poslanci sa zaoberali otázkami, či mesto Dom kultúry potrebuje, ďalej či je vhodné kupovať takúto opotrebovanú stavbu v období finančnej krízy a upozornili tiež, že mesto nevie, aké budú finančné náklady na jej rekonštrukciu. „Všetko na T-klube je podľa revíznych kontrol v poriadku, vrátane strechy, len opona v kine je momentálne nefunkčná," vyjadril sa primátor mesta Ivan Borovský.
Podľa jedného z členov zastupiteľstva je Dom kultúry alebo T-Klub, ktorý Vrbovčania poznajú najmä pod menom Kruhovka, situovaný na dobrom mieste, má pre mesto veľký význam a mohli by sa v ňom konať rôzne podujatia. Po skončení rozpravy poslanci MsZ prijali uznesenie, že schvaľujú kúpu Domu kultúry, ktorej väčšinovým vlastníkom je Trikota Vrbové za 232 358 eur (7 000 000 Sk) za účelom kultúrneho rozvoja Vrbového. Mesto si bude musieť na túto kúpu zobrať úver.
Ďalšou závažnou otázkou, ktorú členovia zastupiteľstva riešili, bola kúpa synagógy. Prednedávnom sa dohodlo, že budovu synagógy mesto prijme formou daru od Nadácie synagóga Vrbové. Primátor Ivan Borovský informoval, že nastala zmena a synagógu mesto kupuje od židovskej obce za 1 euro. Ústredný zväz židovských náboženských obcívSRsa vyjadril pozitívne aj k premene synagógy na kultúrno-spoločenské centrum. Predstavitelia samosprávy nedávno rokovali s možnými záujemcami o kúpu tejto historickej pamiatky. 

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila