Vrbovských gymnazistov naučia aj filmovať

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. februára 2010, 14:16
  • Autor:František Glos/(red)

VRBOVÉ – Gymnázium Jána Baltazára Magina vo Vrbovom si na prihlášky záujemcov ešte chvíľu počká. Budúci stredoškoláci, ktorí nejdú na talentové skúšky, majú totiž čas na výber štúdia ešte do 10. apríla.

Škola sa však na svojich nových žiakov pripravuje už teraz. V súčasnosti sa na vrbovskom gymnáziu vyučuje iba všeobecný študijný odbor. Podľa riaditeľa Františka Glosa však chcú vsadiť na moderný prístup, tvorivosť, a tiež prispôsobiť osnovy potrebám žiakov. „Tvorivosť študentov podporujeme napríklad pri príprave a prezentácii prác SOČ, predmetových olympiád, Hollého pamätníka a vedomostných súťaží," uvádza riaditeľ školy. „Pokračujeme v tradícii celoslovenskej literárnej súťaže ZŠ a SŠ o najlepšiu sci-fi poviedku KEĎ SI VYMÝŠĽAM… Najlepšie príspevky bývajú každoročne publikované v zborníku."
V osnovách pribudli nové predmety – Učenie a komunikácia pomôže prvákom zvládnuť adaptáciu v škole, Etiketa v druhom ročníku ich naučí základom spoločenského správania sa. Tretiakom plánujú zaviesť Dramatizáciu, kde záujemcovia vniknú do tajov prípravy filmov a štvrtáci sa v predmete Projektové a manažérske kompetencie zamerajú na tvorbu a realizáciu projektov.
„Pripravujeme tiež výstavbu novej telocvične s lezeckou stenou," pokračuje F. Glos, „a v budúcnosti plánujeme otvoriť športovú triedu s marginálnymi športmi, ako sú horolezectvo, stolný tenis, šach, cyklistika či nohejbal."
Gymnázium J. B. Magina sa zúčastňuje aj na niekoľkých projektoch. „Vrámci projektu Otvorená škola využívame voľné kapacity – rozšírenú učebňu informatiky. Študenti môžu používať počítače aj po vyučovaní na prípravu projektov a referátov," uvádza ďalej riaditeľ školy. Pri projekte Nelátková závislosť na internete a počítačových hrách študenti tretieho ročníka po absolvovaní odborných prednášok pripravujú prezentácie na danú tému pre svojich spolužiakov, študentov nižších ročníkov stredných škôl a žiakov základných škôl v Piešťanskom okrese. Pripravujú tiež Projekt cezhraničnej spolupráce s Gymnáziom vo Vítkove v ČR. Jeho cieľom je spoločná realizácia kultúrnych, spoločenských a športových akcií a výskumných programov z oblasti protidrogovej tematiky a životného prostredia.
Bližšie informácie o škole sa dozviete aj na internetovej stránke www.gvrbove.edu.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína