Smelé ciele funkcionárov PFK

  • Šport / Futbal
  • 26. februára 2010, 16:31
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Do začiatku odvetnej časti futbalových súťaží zostáva takmer mesiac, no funkcionári PFK Piešťany sa už rozhodli zvolať tlačovú konferenciu. Najpodstatnejšie informácie z nej ponúkame aj našim čitateľom.

Ako prvý sa ujal slova prezident klubu Pavol Majerský: „Ciele, ktoré sme deklarovali pred začiatkom jesene, sa nám darí plniť. Treťoligové ‚áčko‘ má skončiť do tretieho miesta, čo zatiaľ plní. Na jar pomýšľame aj na najvyššie ciele, čo vám potvrdí tréner Andrej Filip. Družstvá dorastu po postupe do tretej ligy chceme stabilizovať, aby do dvoch rokov postúpili do druhej ligy.
Snažíme sa dávať priestor odchovancom, pričom ponúkame šancu aj talentom z okolia. Robíme i nábor 5- až 7-ročných chlapcov, aby sme mali dosť detí v družstvách žiakov a dorastu. Hravou formou pracujeme už s troj- a štvorročnými chlapcami. Máme 11 mládežníckych družstiev a v nich dobrých trénerov. Aj napriek tomu, že nás sklamal pôvodný sponzor, ZOO farma Modrová, ktorý po dvoch mesiacoch odstúpil, vďaka ďalším sponzorom nie sme nikomu nič dlžní. Spolupráca s mestom je tiež dobrá, hoci spočiatku sme sa len oťukávali. Máme umelú trávu i dve trávnaté ihriská, ktoré plánujeme automaticky zavlažovať. Za pomoci mesta musíme zrekonštruovať chátrajúcu tribúnu, aby nezatekalo do šatní. Rekonštrukcia bude stáť 200-tisíc eur."
Pre divákov a deti chce klub vytvoriť tiež dobré podmienky. Na každom domácom zápase bude súťaž o vstupenky. Klub chcel vybudovať v areáli štadióna aj ďalšie menšie ihriská. „Projekt plaveckého bazéna nám trochu nabúral naše ciele. Bazén však bude pridanou hodnotou. Detské ihrisko bude na opačnej strane, aby sme na štadión pritiahli mladých ľudí i s deťmi," dodáva P. Majerský.
O spolupráci so Spartakom Trnava informoval Vladimír Hornáček: „Spolupráca funguje. Náš šéf tréner mládeže P. Bartoš má s Trnavou dobré vzťahy a D. Guľáš, ktorý finančne podporuje našu mládež, zasa pôsobí aj v štruktúrach Spartaka." Zástupca sponzora J. Smiešny zasa podotkol, že cieľom ich sponzoringu je odlákať mládež od negatívnych činností, akými sú kriminalita a drogy, a prilákať ich k futbalu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava