Počet chrípkových ochorení klesol

  • Spravodajstvo
  • 26. februára 2010, 13:55
  • Autor:tasr/online redakcia

PIEŠŤANY/BRATISLAVA – Epidemiológovia nezaznamenali tento týždeň ani jeden nový prípad pandemickej chrípky. Oproti predchádzajúcemu týždňu poklesla aj chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) a to o 11,6 percenta.

Chrípka tento týždeň potrápila 6550 Slovákov. Aj v tomto prípade ide o pokles chorobnosti a to o 17,9 percenta. Najvyššia chorobnosť na ARO bola u detí do piatich rokov. Vďaka zvýšenej chorobnosti "prázdninovali" deti v 23 predškolských zariadeniach (14 v Trnavskom kraji, štyri v Košickom kraji, tri v Nitrianskom kraji a po jednom v Banskobystrickom a v Žilinskom kraji) a v piatich školských zariadeniach (štyri základné školy v Trnavskom kraji a jedna v Nitrianskom kraji).
Epidemiológovia tiež evidujú 52 prípadov úmrtia osôb, u ktorých bol izolovaný pandemický vírus A(H1N1) 2009. Vyskytli sa v okresoch Bardejov (4), Košice (4), Trebišov (3), Veľký Krtíš (3), Lučenec (3), Poprad (3), Banská Bystrica (3), po dve úmrtia boli v okrese Rožňava, Prešov, Kežmarok, Michalovce, Nitra, Stará Ľubovňa, Trnava, Senica, Poltár a po jednom v okrese Prievidza, Dolný Kubín, Komárno, Topoľčany, Svidník, Bratislava, Šaľa, Vranov nad Topľou, Žilina, Rimavská Sobota a Levice.
V predchádzajúcom týždni potvrdili epidemiológovia päť nových prípadov pandemickej chrípky, počet všetkých ochorení sa tak pred týždňom vyšplhal na hranicu 1192 prípadov. Očkovanie proti novej chrípke je v súčasnosti prístupné širokej verejnosti. Kto má oň záujem, mal by sa obrátiť na svojho lekára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana