Rybáriková postupuje, Lacko vypadol

  • Šport / Tenis
  • 24. februára 2010, 10:41
  • Autor:tasr/šg

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY/KUALA LUMPUR/DUBAI – V poslednom februárovom týždni hrajú na prestížnych medzinárodných tenisových turnajoch aj dvaja hráči TK Kúpele Piešťany, Magdaléna Rybáriková a Lukáš Lacko.

Viac sa zatiaľ darí Rybárikovej, ktorá  začala turnaj WTA  Malaysian Open 2010 v Kuala Lumpure, dotovaný 220 tisíc dolármi,  víťazne.
Magdaléna zdolala v  prvom kole  dvojhry  Thajčanku  Tanasugarnovú  7:5, 6:3 a postúpila medzi šestnástku najlepších. V druhom kole porazila ďalšia Thajčanka, Lertcheewakarnovú 6:4 a 7:5.

Rybáriková sa dostala medzi elitnú osmičku prvýkrát v tejto sezóne, v Kuala Lumpure má už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do rebríčka WTA.
Rybárikovej vyšiel úvod stretnutia s Lertcheewakarnovou, keď v piatom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:2. Thajčanke štartujúcej v Kuala Lumpure s voľnou kartou sa síce podarilo vyrovnať na 4:4, no záver setu patril Rybárikovej. V druhom dejstve prehrávala zverenka trénera Mojmíra Mihala 2:4, no potom získala tri gemy v rade a vďaka lepšie zvládnutej koncovke si zabezpečila postup do štvrťfinále. Za stavu 6:5 premenila slovenská fedcupová reprezentantka pri podaní súperky v poradí druhý mečbal. Rybáriková sa v Kuala Lumpure stala "katom" thajských tenistiek, v 1. kole vyradila skúsenú Tamarine Tanasugarnovú.
Rybáriková označil zápas s Lertcheewakarnovou za ťažší, ako duel úvodného kola s thajskou jednotkou.
"Moju dnešnú súperku som vôbec nepoznala a nevedela som, čo môžem od nej očakávať. Zaregistrovala som, že mala dobré výsledky v juniorke, no to bolo všetko. Má obojručný forhend i bekhend a snažila sa hrať rýchlo. Ja som bodovala hlavne cez jej druhý servis. Dobre som podávala, čo bolo veľmi dôležité, pretože v Kuala Lumpure sú strašne ťažké podmienky a vysoká vlhkosť vzduchu. Thajčanky sú na to zvyknuté, no u nás v Európe máme teraz zimu, takže sa nám zvyká ťažšie. Medzi výmenami som potrebovala väčšiu pauzu, aby som sa mohla utrieť uterákom. Súperka sa naopak snažila zápas čo najviac urýchliť a hnala sa dopredu. V druhom dejstve bolo dôležité, že sa mi podarilo otočiť z 2:4 na 5:4 a nemuseli sme ísť do tretieho setu. Nebol to z mojej strany najlepší tenis, no bojovala som a teší ma, že sa mi prvýkrát v sezóne podarilo postúpiť do štvrťfinále," povedala Rybáriková, ktorá v piatok proti Dementievovej nemá čo stratiť.
"Je to veľmi ťažká súperka. Škoda, že nie som v dolnej časti pavúka, kde sú predsa len prijateľnejšie súperky. Budem sa snažiť hrať môj najlepší tenis a uvidíme, ako to dopadne. Nemám čo stratiť, keď sa to nepodarí, svet sa nezrúti. Jelena pred dvomi týždňami vyhrala turnaj v Paríži. Môj tréner Mihal ju videl hrať a potvrdil, že je vo veľmi dobrej forme," dodala Rybáriková.
Lukáš Lacko sa na turnaji ATP v Dubai, dotovanom sumou 1 619 500 dolárov, stretol v prvom kole s turnajovou sedmičkou, Rusom Južným, ktorému podľahol 7:6, 6:7, 1:6. Do rebríčka si tak nepripísal žiaden bod. V prípade výhry by sa Lacko stretol s Nemcom Phauom.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia