Obvinili ju z krádeže a neospravedlnili sa

  • Spravodajstvo
  • 22. februára 2010, 13:23
  • Autor:vd

PIEŠŤANY/VRBOVĚ – Už niekoľkokrát sme do redakcie Piešťanského týždňa a online denníka dostali rozhorčený list, ktorý opisuje takmer zhodnú situáciu, ktorá nastane pri pokladni rôznych obchodných reťazcoch. Zákazník zaplatí, následne k nemu podíde člen ochranky a obviní ho z krádeže.

Nasleduje prehliadka, kontrola nákupu a scenár sa opakuje.  Ochrankár zistí, že obvinený zákazník je čistý, ale namiesto ospravedlnenia len mykne ramenom so slovami : „ No,  čo už?“  Ale dobré meno, ktoré v jednej sekunde človek stratil, mu už nik nevráti. Lebo ľudia si zapamätajú iba to, ako „zlodeja“ vedú za plentu… Podobný príbeh nám napísala aj pani z Vrbového, ktorej meno i adresu máme v redakcii. Jej príspevok sme poslali aj hovorkyni  obchodného reťazca Lidl.  Zatiaľ sa k nemu nevyjadrila.
V sobotu 13. februára o 17.13 h hodine som v predajni Lidl vo Vrbovom zaplatila za svoj nákup a následne ku mne podišiel člen ochranky so slovami, aby som ho nasledovala do kancelárie. Výzva ma veľmi prekvapila, nevedela som, prečo by som s ním mala ísť. Povedal mi, že som podozrivá z krádeže, vraj ma videla akási žena.  Zaujímalo ma, kto ma mohol vidieť niečo kradnúť, keď som nič nevzala. Nikdy nechodím do obchodu s myšlienkou – niečo vziať bez zaplatenia. Zo svojho zárobku si pre svoju rodinu kúpim všetko, čo potrebujem. A na čo nemám, to nechcem. V kancelárii mi prezreli všetko, čo som kúpila, porovnali s účtom a ukázalo sa, že mám pravdu. Nič som neukradla.
 Ani pracovníčka kancelárie, ani ochrankár, ktorý ma takto skompromitoval pred ostatnými zákazníkmi sa mi neospravedlnil. Cítila som sa ponížená a veľmi zahanbená – pykala som za skutok, ktorý som neurobila a oni nemali ani toľko slušnosti, aby sa mi povedali jediné slovíčko na ospravedlnenie.  Počas nákupu v predajni som si vysmrkala nos do hygienickej vreckovky a vložila som si ju do vrecka. Pravdepodobne tento pohyb musel ktosi vidieť.  Uvedomila som si to až potom.  Urobila som fatálnu chybu – nehodila som ušpinenú vreckovku na podlahu. Pretože ak by som tak vykonala, nemusela som sa hanbiť a znášať obvinenia z krádeže a zažiť potupu kontroly vo vašej predajni.  Žiadam o uverejnenie tohto príspevku, možno pomôže iným ľuďom, ktorí sa ocitnú v podobnej situácii.  A tí, ktorí ich do nej dostanú by si mali uvedomiť, že aj nepríjemnú prácu si možno vykonávať slušne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida