Medzi kandidátmi výtvarníci aj „džezmeni“

  • Spravodajstvo
  • 19. februára 2010, 20:01
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Do konca januára mohli občania ale aj firmy či inštitúcie posielať návrhy na kandidátov, ktorí podľa nich spĺňajú podmienky na udelenie Ceny primátora za rok 2009. Ocenenie udeľuje hlava mesta v niekoľkých kategóriách.

    Medzi najobľúbenejšie kategórie patrí napríklad cena pre kultúrnu osobnosť či za kultúrny počin roka. Podľa informácií, ktoré zverejnilo mesto na svojej internetovej stránke, Piešťanci za minulý rok nominovali na kultúrnu osobnosť roka výtvarníčku Evu Krause, ktorá sa dožila životného jubilea 80 rokov, ďalším je Alojz Majerník, predseda výtvarného klubu Piešťany a tiež Viktor Nižňanský, spoluzakladateľ festivalu International jazz Piešťany.
V zozname figuruje aj  Zora Petrášová – za organizáciu a realizáciu výstavy MOSTY, Drahomíra Moretová  je navrhnutá za celoživotnú činnosť v oblasti kultúry, ale nachádza sa tu i mladý hudobník a skladateľ, spoluzakladateľ džezových kurzov, manažér a dramaturg projektu International jazz Piešťany, Tomáš Gajlík.


 Kandidátmi na cenu primátora sú tiež Karol Závodný – jazzový trubkár a spevák a hoteliérka Daniela Miháliková  za obnovenie tradície piešťanského infanteristického vozíka.
V kategórii kultúrny počin roka sú navrhnutí na ocenenie  autori knihy Piešťany v zrkadle historických pohľadníc  Alexander Urminský a Vladimír Krupa, za prezentáciu kúpeľného Sandor vozíka – Hotel Sandor Pavillon a tiež kolektív pracovníkov Balneologického múzea v Piešťanoch  za činnosť v oblasti muzeálnej i kultúrnej. Medzi podujatiami sa ocitli  MOSTY – medzinárodná výtvarná výstava a  siedmy ročník festivalu Doda Šošoku.

Primátor bude udeľovať ceny aj za aktivity v oblasti sociálnej, zdravotnej, charitatívnej a humanitárnej a tiež za aktivity v oblasti environmentálnej. Kandidátov z tejto oblasti prinesieme v ďalšej aktualizácii. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav