V Sokolovciach strieľali poľovníci

  • Spravodajstvo / Región
  • 18. februára 2010, 09:51
  • Autor:(vd)

SOKOLOVCE/ PIEŠŤANY – V strelnici Laila v Sokolovciach sa v sobotu 13. februára uskutočnila celoslovenská súťaž poľovníkov – tretí ročník Ceny OkO SPZ Piešťany v disciplíne malokalibrový štvorboj.

Aj keď sa prihlásilo viac ako tridsať strelcov z celého Slovenska, cez zafúkané cesty sa do Sokoloviec nedostali poľovníci zo severu ani juhu republiky. 
„Bolo to trošku smutné, dorazilo k nám len dvanásť strelcov z okolia, ktorí si vyskúšali mušku pri streľbe na sediacu líšku, stojaceho srnca, kamzíka a diviaka," povedal nám technický dozorca Igor Drobný. Sediaca líška a ďalšie stojace zvieratá sú medzinárodné terče, na ktoré poľovníci vystrelili po desať rán zo vzdialenosti päťdesiatich metrov. Na každý z terčov mali časový limit šesť minút a puškohľad si mohli nastaviť maximálne na šesťnásobné zväčšenie. Strelci používali poľovnícke malokalibrovky, ktoré aj s puškohľadom vážili štyri kilogramy. Nesmeli mať ergonomicky upravenú pažbu a ešte niečo – pažbu a jej puzdro nesmeli prestavovať. Ak strelec neúmyselne vystrelil na nesprávny terč, jeho výstrel mal nulovú hodnotu.
Na správny priebeh streľby dohliadali a víťazov vyhlásili riaditeľ pretekov Peter Tekula, hlavný rozhodca Jozef Fedora a jeho pomocníci Mojmír Holec a Pavol Potrok. Ukázalo sa, že v sobotu mali najpresnejšiu mušku Ernest Jurkovič z Holíča, Pavol Trebatický z Čachtíc a Ivan Bednár zo Starej Turej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard