Tvarohové šišky
K záveru fašiangového obdobia neodmysliteľne patria aj a šišky, ktorými gazdinky ponúkajú svojich hostí. Recept na ich prípravu ponúkame aj našim čitateľkám.
Potrebujete: 250 g tvarohu, 200 g polohrubej múky, za hrsť kryštálového cukru, jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny, dve vajcia, trochu rumu, soli a jeden vanilkový cukor.
Postup: Do hladka prepasírujeme tvaroh, potom ho na doske spolu s múkou a ostatnými prísadami vymiesime. Cesto necháme asi desať minút odstáť. Potom ho na doske vyvaľkáme do hrúbky asi pol centimetra. Vykrajujeme pomocou pohárika s priemerom asi štyri centimetre. Šišky potom po oboch stranách smažíme na panvici s horúcim olejom. Hotové šišky ešte posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.