Tvarohové šišky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. februára 2010, 16:41
  • Autor:(red)

K záveru fašiangového obdobia neodmysliteľne patria aj a šišky, ktorými gazdinky ponúkajú svojich hostí. Recept na ich prípravu ponúkame aj našim čitateľkám.

Potrebujete: 250 g tvarohu, 200 g polohrubej múky, za hrsť kryštálového cukru, jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny, dve vajcia, trochu rumu, soli a jeden vanilkový cukor.
Postup: Do hladka prepasírujeme tvaroh, potom ho na doske spolu s múkou a ostatnými prísadami vymiesime. Cesto necháme asi desať minút odstáť. Potom ho na doske vyvaľkáme do hrúbky asi pol centimetra. Vykrajujeme pomocou pohárika s priemerom asi štyri centimetre. Šišky potom po oboch stranách smažíme na panvici s horúcim olejom. Hotové šišky ešte posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 23. júna. Tento deň je OSN dňom verejnej služby, Svetovým dňom hádzanej a Medzinárodným dňom detských dediniek…
  • 23.06.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 24. júna 2025
Meniny má Ján, zajtra Tadeáš, Olívia