Predstaviteľ Lietajúceho Cypriána bol aj v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. februára 2010, 13:40
  • Autor:vd

SLOVENSKO – Strhujúci príbeh o tajomnom mníchovi, ktorý žil v Červenom kláštore a podľa legendy zostrojil lietajúci stroj, na ktorom odletel do neznáma, sa začal nakrúcať v januári 2008. Na pľaci sa stretli herci zo štyroch krajín – Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska.

Premiéra je naplánovaná na leto 2010. Lietajúci Cyprián bude prvým slovenským hraným filmom tohto roku. Hlavnú úlohu vo filme stvárnil slovenský herec Marko Igonda, ktorý v roku 2008 prezlečený do kostýmu princa odovzdával spolu so svojou pôvabnou manželkou ceny víťazom piešťanského festivalu Zázračný  oriešok. Marko v rozhovore pre Piešťanský týždeň už vtedy prezradil, že ho tvorcovia filmu oslovili s ponuku hrať tajomného mnícha. Príbeh ho zaujal a veľmi sa naň tešil.
Z ďalších hercov, ktorí budú hrať po boku tohto vysokánskeho sympaťáka spomeňme Ivana Palúcha, Kamila Mikulčíka, Radka Brzobohatého, Ivana Romančíka a Lukáša Latináka. Autorom filmovej hudby je Vladimír Godár, ktorý sa podpísal pod mnohé slovenské i české filmy.
Režisérka a scenáristka v jednej osobe Mariana Čengel Solčanská o svojom filme:
„O čom je Lietajúci Cyprián? O láske, hľadaní, utrpení, bojoch, smrti, nádeji… O ľudskom fanatizme, o krutosti a viere, o tom, že ľudstvo sa nemení, že láska v dávno stratených storočiach bola rovnako prudká, ako dnes, krv bola rovnako červená a nádej rovnako dôležitá
Producent Eduard Čengel dodáva: „Bathory a Jánošík sú snímky , vďaka ktorým si slovenský film po dlhšom čase opäť získal dôveru slovenského diváka . Oba filmy sú o známych osobnostiach a ich vysoká návštevnosť len potvrdzuje záujem o témy z našich dejín. Veríme, že Cypriánov neuveriteľný životný príbeh, opradený tajomstvom, bude pre nášho diváka ešte zaujímavejší a atraktívnejší."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav