Trnavský kraj ocenili v Bruseli

  • Spravodajstvo
  • 16. februára 2010, 10:12
  • Autor:Ivan Krajčovič/RED

PIEŠŤANY/TRNAVA – Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš v polovici februára prebral v Bruseli v rámci súťaže Podnikateľský región roka, organizovanej Výborom regiónov Európskej komisie, ocenenie za jasnú víziu do budúcnosti pre rok 2012.

Podnikateľský región roka je pilotná celoeurópska iniciatíva, ktorej ambíciou je nájsť a oceniť regióny EÚ s výnimočnou víziou a plánom ako zlepšiť svoje podnikateľské prostredie, a to bez ohľadu na ich veľkosť, bohatstvo a aktuálnu situáciu. TTSK sa do tejto súťaže zapojil ako jediný zo samosprávnych krajov Slovenska, pričom z krajín bývalého východného bloku sa do súťaže zapojilo iba päť uchádzačov. „Chápem to ako povzbudenie pre ďalšiu prácu pre všetkých tých, ktorí sa na tvorbe plánov a zámerov ako zlepšovať život v kraji zúčastňujú,“ povedal po prevzatí ceny predseda TTSK Tibor Mikuš.
Cenu odovzdával predseda poroty a bývalý prezident Výboru regiónov Luc Van den Brande, spolu s novým slovenským eurokomisárom Marošom Šefčovičom, ktorý netajil radosť, že medzi ocenenými sú aj jeho krajania: „Projekt Trnavského samosprávneho kraja bol vyhodnotený ako jeden z najlepších a to je potvrdením toho, že tento kraj sa dostal na solídnu európsku úroveň.“
Kraj predstavil rozvoj v oblasti podnikania, siete škôl, vzdelávacích programov a ich vzájomného prepojenia, pričom prezentoval ciele a opatrenia pre jednotlivé podregióny, a to tiež v rámci rozvoja školstva a vzdelávania. Boli predložené aj ďalšie možnosti využitia štrukturálnych fondov EÚ a iných verejných prostriedkov na rozvoj kraja. Poslednou časťou prezentácie Trnavského samosprávneho kraja boli formy partnerstiev medzi verejným a súkromným sektorom s možnosťami vytvárania a udržiavania podnikateľského prostredia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana