Piešťanské školy privítajú v septembri 242 prvákov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. februára 2010, 15:50
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Piešťanské základné školy v piatok a v sobotu zapisovali svojich budúcich prvákov. Najväčší nápor záujemcov zaznamenala Základná škola na Brezovej ulici, ktorá privíta v septembri až 72 prváčikov v štyroch triedach.

Naopak, najmenej – 18 žiakov a jednu triedu prvého ročníka -bude mať ZŠ M. R. Štefánika na Vajanského ulici.
Základná škola F. E. Scherera otvorí tiež jednu prvú triedu s 22 žiakmi, na ZŠ Holubyho zapísali 42 budúcich prvákov, ktorých rozdelia do dvoch tried, a 57 nových žiakov v troch prvých triedach pribudne na Mojmírovej. Na Základnej cirkevnej škole sv. Márie Goretti zapísali 31 žiakov.
Redakcia Piešťanského týždňa a online denníka v piatok monitorovala situáciu v ZŠ Brezová. Ako nám povedala zástupkyňa riaditeľky Anna Pechová, do pol štvrtej popoludní sa im zapísalo 37 prvákov. Pri štyroch stolíkoch sedeli učiteľky z prvého stupňa, ktoré s budúcimi žiačikmi robili krátke testy ich vedomostí a zručností. Deti vyfarbovali snehuliaka, podpísali sa na výkres tlačenými písmenami, napočítali do desať, zarecitovali básničku alebo zaspievali pesničku. Za odmenu si mohli vybrať darček, ktorý im pripravili ich budúci „kolegovia".
((image:3:LEFT))

Budova školy na Brezovej ulici nedávno prešla rekonštrukciou, dostala novú fasádu, okná, podlahy či sociálne zariadenia a zrekonštruovaná bola aj kuchyňa. „Máme zateplenú budovu a je to naozaj cítiť," dodáva Anna Pechová, „aj jedáleň vyzerá veľmi pekne. Prváci dostali do tried tiež nový nábytok."
Opýtali sme sa aj rodičov budúcich prvákov, prečo zapísali dieťa práve na túto školu. Katarína z Piešťan priviedla svoju dcéru Lilu na „sedmičku" na základe svojich skúseností: „Aj ja som sem chodila a mám na ňu dobré spomienky." Na september sa teší aj Monika z Kocuríc. Podľa jej maminy si školu vybrali preto, lebo tatino má odtiaľ blízko do práce.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj