Výstraha pred silným snežením

  • Spravodajstvo
  • 10. februára 2010, 15:45
  • Autor:tasr/online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY/Bratislava – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v súvislosti so snežením výstrahu prvého stupňa vo viacerých regiónoch Slovenska.

Spomínaná výstraha platí pre štvrtok 11. februára od 6.00 h do 18.00 h v regiónoch severozápad, krajný západ, horné Ponitrie, Podunajská nížina západ, Podunajská nížina východ, stredné Pohronie a juh stredného Slovenska.  SHMÚ o tom informuje na svojej webovej stránke.
Slovenská správa ciest (SSC) tiež upozorňuje vodičov, že na vlhkých a mokrých vozovkách a na mostoch sa môže pri nízkych teplotách vytvárať poľadovica. Horský priechod Donovaly je uzatvorený pre vozidlá s celkovou dĺžkou nad 10,5 m. V oblasti Sečoviec a Trebišova sa na cestách vplyvom silného vetra a sneženia vytvárajú snehové jazyky, informuje SSC na svojej webovej stránke.
Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, okrem diaľnice D1 Ivachnová – Jánovce, Branisko – východ, Prešov – Košice, D2 Kúty – Bratislava a D4 Bratislava – hranice s Maďarskou republikou a Rakúskom, kde je na vozovkách miestami čerstvý sneh do jedného centimetra.
Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý až zasnežený vrstvou čerstvého, utlačeného až zľadovateného snehu do 2 cm, vo vyšších polohách do 5 cm.
Všetky horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký, okrem HP Skýcov, Podspády, Čertovica, Suľová, Vernár, Chorepa, Veľké Pole, Hriňová, Huty, Dargov, Ďurďošík, Branisko, Pusté Pole, Donovaly, Šturec, Fačkov, Zbojská a Jasná, ktoré majú povrch pokrytý vrstvou miestami kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína