Na Trajane rozhýbali celú školu

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. februára 2010, 10:04
  • Autor:(ll/red)

PIEŠŤANY – Posledný deň pred prázdninami sa uskutočnil na Základnej škole F. E. Schererav Piešťanoch športový deň. Pod vedením učiteľov telesnej výchovy školáci súťažili vo futbale, florbale, malom tenise a mixvolejbale.

O účasť na tomto podujatí tuho bojovali už týždeň vopred a hrali zápasy v skupinách pred aj po vyučovaní. V prestávkach medzi súťažnými disciplínami si účastníci pozreli šou tanečno-akrobatickej skupiny Pro Street Team. Ich adrenalínové vystúpenie sledovali všetci s úžasom.
Súťažiacich prišli povzbudiť aj bývalí žiaci školy – slovenská tenisová jednotka Lukáš Lacko a bývalé tenisové reprezentantky Miška Babičová a Janka Juricová, ktoré v súčasnosti študujú v USA. Po krátkych rozhovoroch rozdali diplomy a autogramy.
Súťaže boli veľmi vyrovnané a vo futbale zvíťazilo družstvo 9. B nad 8. A až po penaltovom rozstrele. V súboji o tretie miesto družstvo 6. A porazilo 7. B. Vo florbalovom finále dievčat vyhrala 6. A nad 7. B a u chlapcov prekvapujúco družstvo 6. A porazilo 9. B. V malom tenise dominovala Simona Vytykáčová, ktorá vo finále zdolala Martina Poturnaya. V zápase o tretie miesto Daniel Kunic porazil Daniela Dányiho. V mixvolejbale zvíťazili vo finále Lamy nad BA9 a v zápase o tretie miesto Lienky porazili Olsenky.
Vrcholom programu bol mini-turnaj vo volejbale za účasti družstiev učiteľov, súčasných, ale aj bývalých žiakov – absolventov.
Prekvapujúcim víťazom sa stali súčasní žiaci pred učiteľmi a absolventmi. Učiteľ telocviku Ladislav Lacko akciu zhodnotil: „Myslím si, že sa nám podarilo za celý týždeň, keď prebiehali zápasy v skupinách, rozhýbať celú školu. Príjemný pocit, keď sme dostali do telocvične ráno pred vyučovaním až 50 žiakov, nám nikto nevezme. Z nášho pohľadu bola akcia veľmi vydarená a určite budeme v tradícii pokračovať." Na záver odovzdali všetkým účastníkom diplomy a pamätné listy.




Víťazné družstvo v mixvolejbale.
Vo florbale súťažili aj dievčenské družstvá.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida