Piešťanskí výtvarníci otvorili spoločnú výstavu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. februára 2010, 11:09
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Členovia Výtvarného klubu pri MsKS v Piešťanoch prezentujú od včera svoju tvorbu vo výstavných priestoroch Domu umenia. Šestica autorov tu predstavila aj niekoľko svojich nových diel.

Dve Zuzky – Medzay a Szőkeová, Danica Bániková a Tomáš Bánik spolu zo synom Martinom a Oskar Jakubis ml. ukázali vo svojich dielach vlastné, individuálne myslenie a jedinečný pohľad na umenie.
Zuzana Medzay sa venuje technike, ktorá pochádza ešte z čias antiky. „Enkaustiku som vlastne objavila predtým, ako som vôbec vedela, čo to znamená. Maľovala som od detstva a postupne som hľadala materiály, ktoré by mojej tvorbe vyhovovali. Vosk a parafín poznám a zamilovala som si ich,“ hovorí Z. Medzay.
Rodina Bánikovcov odprezentovala okrem portrétov, abstraktných diel a počítačovo upravovaných obrazov aj tri dielka najmladšieho člena výtvarného klubu –  osemročného Martina Bánika.
Vojtech Haring o tvorbe Zuzany Szőkeovej povedal: „Táto mladá autorka inklinuje predovšetkým k orientalizmu. Jej tvorba pripomína tiež secesné umenie, pretože aj to bolo inšpirované orientom.“
Zuzana Szőkeová v rozhovore pre Piešťanský týždeň v novembri 2009.


Oskar Jakubis ml. sa podľa jeho slov pri tvorbe hrá s farbami a materiálmi, ktorými dotvára pripravené podklady. Umenie pre neho predstavuje odreagovanie sa a relax.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela