Kinosála Fontány praskala vo švíkoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. februára 2010, 11:08
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Počas pásma piesní a hovoreného slova – Otče náš speváčky Jany Kocianovej s kňazom Jánom Sucháňom sa minulú stredu podvečer v piešťanskom kine Fontána postupne zaplnilo celé hľadisko.

Obsadené boli aj miesta po bokoch pódia a desiatky návštevníkov sedeli, či postávali aj na schodoch. Okrem priaznivcov piesní Jany Kocianovej, v kinosále prišlo aj množstvo bývalých farníkov Jána Sucháňa z Krakovian, Trebatíc a Ostrova.
Vytvorili Evanjelium aj Otče náš
Slovenská gospelová a bluesová speváčka spolu s populárnym kňazom spolupracovali na spoločnom CD Evanjelium už pred desiatimi rokmi. Na prvú spoluprácu s Janou Kocianovou si farár z obce Čataj spomína takto: „Janka ma oslovila, keď som bol v jednom slovenskom rádiu nahrávať nedeľné zamyslenie. Už vtedy mala pripravené gospelové piesne a chcela ich doplniť hovoreným slovom.“ Jana Kocianová si vybrala známeho kňaza zámerne: „Božie slovo je múdre slovo a Janko Sucháň má veľmi príjemný hlas. Hlavne mi išlo o tie slová, ktoré dával do éteru. Zdali sa mi podľa mojej chuti. Keď som ho stretla v rozhlase a videla, že je aj veľký fešák, utvrdila som sa v tom, že s ním chcem určite spolupracovať.“
Od vydania CD Evanjelium prešlo niekoľko rokov a slovenskú divu o ďalšiu spoluprácu požiadal Ján Sucháň. „Oslovila ma jej pieseň Chlieb a soľ a tým sa to celé odštartovalo,“ hovorí J. Sucháň. Do nového albumu sa potom spoločne snažili preniesť prostredníctvom modlitby Otčenáš vlastnú výpoveď a myšlienky. Koncom minulého roku toto nové CD uviedli do života.
Viac sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav