Kraj bude monitorovať cesty 2. a 3. triedy

  • Spravodajstvo
  • 1. februára 2010, 17:17
  • Autor:tasr/online redakcia

PIEŠŤANY/TRNAVA – Cesty 2.a 3. triedy nie sú svojou konštrukciou dimenzované na prejazd ťažkej nákladnej autodopravy. Samospráva, ktorá je ich vlastníkom na území Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa v nadväznosti na štrajk autodopravcov rozhodla zrealizovať monitoring aktuálnej situácie.

„TTSK v priebehu uplynulého obdobia, osobitne v rokoch 2008 – 2009, vynaložil nemalé úsilie a značné finančné prostriedky na realizáciu rozsiahlej a mimoriadnej rekonštrukcie ciest 2. a 3. triedy. Spoločne musíme chrániť verejný majetok, zamedziť jeho poškodzovaniu a zhoršeniu dopravnej situácie a bezpečnosti na našich cestách," uviedol riaditeľ odboru komunikácie na TTSK Patrik Velšic.
Predseda TTSK Tibor Mikuš preto podľa jeho vyjadrenia oslovil so žiadosťou o poskytnutie informácií o blokádach ciest zo strany autodopravcov alebo o ich neoprávnenom používaní všetkých starostov a primátorov obcí a miest na území TTSK, tiež predsedov všetkých štyroch združení miest a obcí, Správu a údržbu ciest TTSK a ďalšie inštitúcie. Monitoring sa uskutoční v najbližších dňoch a po vyhodnotení TTSK rozhodne o ďalšom postupe.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián