Karneval na ľade vyhral kuchár Filip Košinár

  • Spravodajstvo
  • 1. februára 2010, 16:59
  • Autor:V. Dusíková

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Tohtoročný detský karneval na ľade vyhral trojročný bucľatý kuchárik Filipko Košinár z Piešťan. Originálnu masku mu zhotovila jeho osobná vizážistka a kostymérka – babička Anka Ďurinová, jedna zo štyroch najlepších uvádzačiek v Dome umenia.

Odborná porota vybrala aj ďalšie masky. Prihliadala najmä na osobnú invenciu pri tvorbe, alebo dotvorení kostýmov.  Tie sa vydarili nielen motýlikovi, kovbojovi, čarodejnici a chobotnici, ktoré sa umiestnili v originalite hneď za kuchárom. Ak by sme mali vybrať my, určite by sme odmenili aj dvoch nesmelých chrobáčikov s tykadielkami  pripevnenými na cyklistických prilbách, či ľudožrútku s kostičkami obetí zavesenými na kombinéze, alebo Červenú čiapočku pre jej odvahu za korčuľovanie osamote, alebo černokňažníka, chlpatého čertíka s rohami, či oranžového tigríka z rozprávočky Macko Pu.


Detský karneval organizovalo aj tento rok mestské kultúrne stredisko. K mikrofónu si pozvalo muzikálovú speváčku Lenku Prokopovú, ktorá vydržala na ľade bez  chvenia v hlase pri teplote mínus šesť stupňov Celzia.  Deťúrence sa zahriali pri súťaži korčuľovanie pod tyčou a dva najodvážnejšie páry súťažili o najrýchlejšiu mumifikáciu svojho kolegu. Vyhrali  – ako inak vždy a všade šikovnejšie dievčatá.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián