Dopravcovia na Hlbokej končia

  • Spravodajstvo
  • 1. februára 2010, 10:41
  • Autor:tasr/online redakcia

PIEŠŤANY/TRNAVA – Po prečkanej noci na Hlbokej ulici v Trnave sa protestujúci autodopravcovia rozhodli svoj protest ukončiť. Informoval koordinátor UNAS pre Trnavu Rudolf Pašák. Dôvodom mali byť podľa jeho slov informácie, že aj v Trnave sa polícia pripravuje na zásah.

"Do desiatej to rozpustíme, ale zostávame  pohotovosti," povedal Pašák. Dopravcovia sa ešte v pondelok 1. februára dohodli, že na osobných autách pôjdu do Bratislavy podporiť dnešný protest pred úrad vlády. "To platí, určite pôjdeme," dodal. Podľa jeho slov noc na Hlbokej ulici bola bez problémov, v autách spali vodiči a majitelia prišli občas na kontrolu, či je všetko v poriadku.
Polícia kolónu označila, aby neprišlo ku kolízii s inými vozidlami. Krajský policajný riaditeľ v Trnave Bystrík Stanko dnes ráno potvrdil informáciu o pripravovanom zásahu voči protestujúcim. "Miesto sa začalo meniť na parkovisko. Mali sme v pláne ich vyzvať na opustenie komunikácie a v prípade neuposlúchnutia zakročiť podľa zákona," povedal.
Protest v Trnave začal v pondelok okolo 10. hodiny so siedmimi autami, večer ich stálo na komunikácii dvadsať. Organizátori protestu boli z účasti sklamaní, ale chápali dôvody, prečo prišlo menej kolegov podporiť takýmto spôsobom požiadavky UNAS. "Niektorí mali prácu, iní obavy," povedal Pašák.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián