Do Piešťan dorazilo sedem statočných veteránov

  • Spravodajstvo
  • 30. januára 2010, 21:05
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Popri jazierkach Kúpeľného ostrova až k hotelu Balnea Esplanade sa v sobotu 30. januára “došmýkalo” po klzkých cestách od Vrbového sedem automobilových vetránov.

Z pôvodne prihlásených až tridsiatich historických vozidiel, ktoré mali absolvovať 27. Oldtimer Winter rallye 2010 napokon pre nepriazeň počasia a husté sneženie prišli len najodvážnejšie posádky.
“Kolegovia v poľskom Krakowe sa pre obrovský závej nedostali s vozidlom ani na cestu, jednoducho nevyšli ani z garáže. Ďalšie auto ostalo nepojazdné pod Makovom a najhoršie dopadol kolega Petr Kolár z Čiech, ktorého Renault 8 havaroval blízko Slavkova pri Brne. Vraj vbehol do záveja a značne poškodil prednú nápravu,” povedal nám v Hoteli Esplanade organizátor trojdňového zimného zápolenia historických vozidiel, Jaroslav Petran z Veteran clubu Liptov.
Smolný bol i prevoz konského záprahu, ktorým sa mali Piešťanci voziť po kúpeľnom ostrove. Auto, ktorým sa koníky zo Sliač pri Liptovskom Mikuláši pohli do Piešťan havarovalo na šmykľavej vozovke. Našťastie, ani vodičovi, ani zvieratám sa nič vážnejšie nestalo. No koníky boli také vyplašené, že sa ich majiteľ rozhodol radšej pre návrat domov.
Aj napriek tomu, že snehová nádielka stenčila počet účastníkov zimnej rallye, tí ktorí vytrvali, si pekné chvíle za volantom svojich nádherných tátošov užili dosýta nielen v Piešťanoch, ale aj v Kostolnej pri Senci, kde si pozreli chov tigrov, v Trnave na Trojičnom námestí, či v Dolnej Krupej, kde ich čakal večerný koncert. Nedeľné preteky zavŕšia vyznavači veteranizmu v Smolenickom zámku valným zhromaždením.
Ak sa chcete dozvedieť, kde mali staručké veterány najväčší problém na ceste, prečítajte si najbližšie vydanie Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel