Snehové kopy zlikviduje až slnko?

  • Spravodajstvo
  • 29. januára 2010, 10:57
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Biela perina na cestách dnes opäť zväčšila svoj objem. Zapadnuté vozidlá, utlačený sneh na cestách a po okrajoch chodníkoch veľké záveje. Takýto obraz sa naskytol ľuďom, ktorí sa ráno vybrali do práce alebo do mesta.

Snežné pluhy boli v uliciach podľa vedúceho strediska údržby Služieb mesta Piešťany Petra Fialu už od pol jednej v noci. Traktory začnú posýpať , keď pluhy svoju prácu dokončia.  „Minuli sme od začiatku zimy už tristo ton štrku, takúto situáciu si nepamätám,“ krúti hlavou vedúci strediska údržby SMP.  


Veľkým problémom je podľa neho to, že v Piešťanoch sa pre ochranu zdrojov termálnej vody nesmie používať soľ.  „Tá by udupaný sneh trochu zmäkčila a cesty by sa dali očistiť. Štrk sa z ľadu zošmykne a do snehu ho zatlačia kolesá vozidiel,“ vysvetľuje P. Fiala . Myslí si, že by stálo za uváženie, keby mesto preskúmalo možnosť použitia ekologických solí, ktoré by neohrozili liečivé pramene. 
Online redakciu zaujímalo, prečo sneh, ktorý sypače nahrnú na okraje vozoviek tam zostáva v podobe závejov. „„Na ich odstraňovanie nemáme potrebnú techniku.  Kedysi mali technické služby „klepetá“, ktorými nakladali sneh do vlečky,“ uvádza vedúci strediska údržby.  SMP síce  majú dohodu s dodávateľom, ktorý sneh odváža, ale tá platí len pre úzke centrum mesta.
Kopy snehu odpratávali napríklad z okolia ľadovej plochy na Winterovej ulici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj