Blog Petra Remiša: Expert z Guantanáma

  • Blogy / Blogy
  • 26. januára 2010, 10:17
  • Autor:Peter Remiš

Milý Barack,
počuli sme, že nám posielaš troch chalanov z Guantanáma. Celá naša rodina sa zhodla, že im pomôžeme. Jeden môže dočasne bývať u nás na Trajane.

Dúfame, že sa mu izba po našom Máriovi zapáči, pretože má krásny výhľad na kotolňu, U-rampu, aj parkovisko pred Kauflandom. Máriovi zavadzať nebude, pretože je do konca roka na odvykacej kúre.
Bary, nebudeme chodiť okolo horúcej kaše. Jedného experta tu potrebujeme ako soľ.  Chceme využiť jeho skúsenosti z Dvojičiek, londýnskeho metra a pod. Ak nepomôže Piešťanom on, tak už ani svätená voda.
V prvom kvartáli máme pre neho tieto ciele:
1)      Urologická ambulancia. Ľudia sa tam tlačia na chodbe ako dobytok, bez slušnej toalety a bez sedadiel. Môže ju vyhodiť do luftu v piatok večer, aby neboli straty na životoch. Náhradná čakáreň už nemôže byť nikdy horšia, takže očakávame veľa ďakovných ohlasov.
2)      Krajinský most. Keď sa tam naposledy „šprajcli“ autobusy, napadlo nás riešenie: Dynamit. Stavajú nám tu drahé obchodné centrá a na most peniaze nie sú? Ale sú! A pokiaľ nebudú, nech sa Žochári vozia do auparku na kompe!
3)      Hotel Lipa. Drahé lešenie, ktoré pár rokov nikomu nechýba, najskôr nenápadne rozoberieme. Vo vzniknutom kráteri nech postavia stanicu metra. Bude to rovnako dôveryhodné, ako rekonštrukcia tej hnilej búdy.
4)      Červená veža: Reštiku, čo rozbombardovali za Mrázika, treba doraziť a prešpikovať danubitom. Podobných podnikov máme habadej a každý druhý je na predaj. Netvárme sa, že potrebujeme akurát túto zrúcaninu.
Milý Babrák, sorry, Barack, pomôž nám zachrániť Piešťany od pomalého umierania, pozdvihnúť služby a dostať nás späť na titulné strany svetovej tlače. Pošli toho chalana čo najskôr a nezabudni mu pribaliť do kufra pár kilov trhaviny.
Nemusíš mať obavy. Aj keby ju pes vyňuchal, naši policajti ju určite zabudnú vytiahnuť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj