4. B: Nezabudnuteľný piatok trinásteho

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. januára 2010, 10:11
  • Autor:

Významným večerom, na ktorý sme všetci dlho čakali, bol novembrový piatok trinásteho. Deň, ktorým sme sa priblížili my, študenti Gymnázia sv. Michala Archanjela, k našej dospelosti.

Prípravy trvali niekoľko týždňov a stáli nás nielen smiech a zábavu, ale i občasné hádky či nejakú tú slzu. Myslím si však, že to stálo za to. Veď posúďte sami!

V slávnostný večer sme sa všetci zišli v hoteli Park. Rodičia, maturanti i pedagógovia prišli nahodení do gala a každý mal úsmev na tvári. Jedni sa snažili zakryť stres, zatiaľ čo iní sa nevedeli dočkať večera. Študenti usadili všetkých hostí a program sa mohol začať. Dídžej pustil tichú sladkú pieseň a my sme postupne zaplnili pódium. Malí, veľkí, v šatách či v saku, všetci sme sa ešte s malými dušičkami, ale so vztýčenými hlavami postavili pred rodičov a profesorov.
Nejeden príhovor či stužkovanie zarosil oči našich milovaných. Nás, študentov, najviac dojali úprimné slová našej skvelej triednej Barborky Škoricovej. S menšími obavami, ale chválitebnými výsledkami, sme odtancovali profesorský aj rodičovský valčík. Program otvorila pätica našich chlapcov, ktorá sa vrtela v španielskych rytmoch. Naše dve nadané spolužiačky ukázali svoj spevácky talent. Pobavili nás ús-
mevné scénky Farkašovci, Duňa a Fuňa či Monsterovci a prítomní uvideli známe aj dielo od W. Shakespeara v humornom svetle.
Snáď najväčší aplauz zožala pravá slovenská reštaurácia „U Slováka", kde sa rozbíjali taniere jedna radosť. Nezaostávala ani scénka zo známej televíznej šou Partička, kde naši herci predviedli zmeny nálad a boj o plážové ležadlo. Nechýbali však ani talenty v hre na saxofóne či malý rozprávač s rozprávkou o „Perníkovej chalúpke". Na záver sme si zaspievali, rozdali tortičky, napili sa zo spoločného džbánu a tanečná zábava pokračovala až do rána.
Ako občerstvenie pre nás boli napečené koláčiky a prichystané švédske stoly. Aj napriek malým chybičkám, ktorým sa v tomto strese nedalo vyhnúť, naša stužková dopadla dobre. Zanechala v nás nezabudnuteľné zážitky. Veľká vďaka patrí rodičom, ktorí nás s láskou vychovali, profesorom, ktorí nás s trpezlivosťou napomínali, a riaditeľke Monike Melicháčovej za domov, ktorý pre nás vytvorila. Navždy sa zachová v spomienkach naša bláznivá trieda 4. B.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek