Blog Kamila Fana: Ako semafor!

  • Blogy / Blogy
  • 15. januára 2010, 10:35
  • Autor:Kamil Fano

(krátka rozprávka so šťastným koncom)
Momo a Jojo boli kamaráti. Momo mal osemdesiat litrov slivovice a Jojo mal peknú cicu. Jojo často navštevoval Moma, pretože bol zvedavý. Momo sa vyznal v rôznych domácich prácach a vedel Jojovi vždy dobre poradiť.

Popri týchto „poradenstvách“ často padol nejaký ten pollitrík slivovičky a Jojo chodil domov taký múdry, že ho z toho nadnášalo ako zepelín.

Momo a Jojo si toľko vymieňali rozumy, až jedného dňa nevedeli, ktorý je čí. Jojo občas na polceste domov zabudol, kde býva a musel sa vrátiť k Momovi, aby mu to povedal. Momo bol na tom podobne a Joja bolo čoraz častejšie vídať na úplne inom konci mesta, ako sa prediera cudzou záhradou a dokonca sa mu stalo, že prešiel niekoľkými cudzími obývačkami celkom bez povšimnutia.  

Jojo raz Moma pristihol pri družnom rozhovore s jeho psíkom, ktorého nevedomý výraz prezrádzal, že ani len netuší, prečo mu Momo stále ulieva z fľaše slivovice a vysvetľuje mu, ako sa ovzdušňuje radiátor.

Raz sa Jojo a Momo dohodli, že prekvapia Jojovu cicu a vymenili sa v posteli. Jojova cica nebola hlúpa, a hneď ako sa vrátila z nočnej a otvorila dvere spálne, vedela, že tu niečo nesedí. Za tých pár rokov spolunažívania s Jojom už dôverne poznala pach jeho nôh, a tu zrazu, celkom cudzí zápach. Odišla do kuchyne, z chladničky vzala pohár s feferónkami od tety Eufrozíny z Hódmezővásárhely a vybrala tú najčervenšiu. Vrátila sa do spálne, zhodila zo seba šaty, vliezla si pod paplón a čakala čo sa bude diať. Netrvalo dlho a Momo sa k nej začal tisnúť a mrmlať jej niečo do ucha. V tej chvíli mu ona obratným ťahom rozotrela prstami rozomletú feferónku po ….. Momo vyskočil ako zmyslov zbavený a tak ako bol (iba v ponožkách) vybehol rovno na ulicu.
Tu sa nešťastná chvíľa premenila na šťastnú, pretože Momo zachránil život nielen sebe, ale aj dôchodcovi prechádzajúcemu cez cestu. Kamión valiaci sa rovno na nich stihol šofér v poslednej chvíli ubrzdiť a to všetko vďaka Momovmu  prirodzeniu, ktoré žiarilo AKO SEMAFOR!  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj