VAŠIMI OČAMI: Záhada UFO odhalená?

  • Spravodajstvo
  • 14. januára 2010, 10:51
  • Autor:online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Zaujímavý úkaz spozoroval včera v podvečer Piešťanec Pavol Hudcovič na nebi nad mestom. Spolu s ďalšími tromi svedkami sledovali roj asi desiatky letiacich svetiel žlto-oranžovej farby. Podľa posledných informácií mohlo ísť o stíhačku MIG 29.

V tom čase totiž prelietavali aj nad Piešťanmi stroje Ozborjených síl SR. Podľa ich hovorcu Milana Vanga mohlo ísť o dve zadné svetlá stíhačky MIG 29. 
Pavol Hudcovič svoj zážitok popisuje takto: „Práve som viezol tovar zákazníkovi  na Teplickú ulicu, keď sme zbadali na oblohe čudné svetielka. Mihotali, leteli vo dvojiciach a rôzne sa dobiehali. Za nimi bolo jedno väčšie okrúhle svetlo. Okrem nás dvoch ich videli ešte jeden muž a jedna žena, ktorí išli okolo. “
Celý úkaz podľa neho trval asi dve minúty. Nanešťastie, nikto zo svedkov ho nestačil odfotiť. „Kým som si nastavil telefón, mám len takú starú „šunku“, zmizli.“ ľutoval očitý svedok neobyčajného javu.
Podľa neho to nemohlo byť lietadlo, lebo jeho reflektory svietia pravidelne prerušovane. Záhadné svetielka vraj pripomínali svetlice z ohňostroja, no na rozdiel od nich nepadali dole, ale pohybovali sa horizontálne. „Leteli vo veľkej výške, neviem to odhadnúť, možno až dva kilometre,“ dodáva Piešťanec.  
Na záhadný svetelný roj sa online denník opýtal aj v hlohovskej hvezdárni. Jej pracovníčka nám povedala, že sa už niekto u nich informoval, ale oni nič podobné nepozorovali. "Nevieme, čo to mohlo byť, my sme nič nezaznamenali," uviedla.
Podľa trnavského ufológa Miroslava Karlíka podobné javy sa minulý rok vyskytovali po celom svete: "O piešťanskom úkaze mi zatiaľ nikto nehovoril, ale väčšinou išlo o svietiace objekty, ktoré leteli vo veľkej výške." Najviac ich lietalo v júli, auguste a septembri.
Záhadné svetlá nakrútili v apríli minulého roku na video aj mestskí policajti z Trenčína. Hoci sa hovorilo, že išlo o čínske lampióny, ktoré po zapálení knôtu stúpajú dohora a svietia asi desať minút, M. Karlík tvrdí, že to nie je pravda. "Potvrdili mi to aj sami policajti, ktoré svetlá videli. Tak vysoko by sa lampióny nedostali."
Ufológ hovorí, že lietajúce mihotavé svetlá sledujú ľudia už dlhé roky a často sa objavujú v blízkosti strategických miest ako sú letiská alebo jadrové elektrárne.
"Ľudia ich majú nafotené, nakrútené, v Nemecku dokonca videli okolo stovky svetiel v jednom roji, ale nikto nechce oficiálne priznať, že by mohlo ísť o UFO, hoci iné vysvetlenie nemajú," dopĺňa M.Karlík.

Boli ste aj vy svedkami tejto udalosti, alebo máte informácie,  o čo by mohlo ísť? Napíšte nám e-mail na adresu: vasimiocami@piestanskytyzden.sk alebo zavolajte na 0917 575 127.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel