Najkrajšie výklady aranžovali tieto dámy

  • Spravodajstvo
  • 13. januára 2010, 21:24
  • Autor:online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Súťaž o Najkrajší vianočný výklad roku 2009 vyhrali v konkurencii päťdesiatich posudzovaných výkladov tri najoriginálnejšie. Vybrala ich porota z Piešťanského informačného centra spolu s návštevníkmi tohto zariadenia.

Porotcovia ocenili umelecké stvárnenie aranžmánov vo výkladoch kvetinárstva Calla, cukrárne Monsalvy a predajne Leon Art. Ceny si v stredu 13. januára prebrali z rúk Evy Jančinovej aranžérka z Leon art – Slávka Potočková, majiteľka kvetinárstva Calla –  Blanka Pikusová a jej mladšia kolegyňa – maturantka Strednej odbornej školy poľnohospodárskej v Rakoviciach –  Kristína Galatuš.
Na fotografii nám chýbajú iba zástupkyne obľúbenej piešťanskej cukrárne. Kvetinárky Blanka a Kristína sa nad ich absenciou iba usmiali a na otázku, kam pôjdu víťazstvo osláviť jednohlasne zahlásili : „No predsa do Monsalvy!“
Ako sme sa dozvedeli, v tejto cukrárni aranžovala výklad prevádzkarka Zuzana Karová. Vyzdobila ho v duchu hesla – v jednoduchosti je krása. „Použila ručne vyhotovené vianočné hviezdy nielen vo výklade, ale ozdobila nimi aj interiér," prezradila nám sympatická pokladníčka v Monsalvy. Vo výklade nechýbali stromčeky zhotovené z textílií, vianočné balíčky či maketa dreveného zámku.
Výklad v predajni umeleckých a darčekových predmetov Leon Art poňala jeho autorka – aranžérka Slávka Potočková – tak, ako si Vianoce predstavujú naše deti. Bohaté a do zlato-červena. Zdobil ho adventný veniec, žiarila v ňom vianočná hviezda, našli ste tu anjelikov, koníky, sviece a rôzne iné dekoračné predmety.
Ak by sme mali určiť prvenstvo v tejto súťaži my, naša redakcia by ním ocenila výklad kvetinárstva Calla. Nielen preto, že jeho autorky Blanka Pikusová a Kristína Galatuš použili pri jeho tvorbe prevažne prírodné materiály – plátky z brezy, vence z vínnej révy či vianočné stromčeky z kokosového vlákna, ale aj z estetického dôvodu. Ich výklad pôsobil ako umelecké dielo, v ktorom prevažovali moderné aranžmány ladené do fialova.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek