Najviac detí korčuľuje popoludní

  • Spravodajstvo
  • 12. januára 2010, 14:15
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Hoci ľadovú plochu v centre mesta dnes krátko poobede brázdila len jedna malá krasokorčuliarka, najviac návštevníkov vraj má klzisko, otvorené už od 19. decembra, po tretej popoludní.

Ľadová plocha v centre mesta má medzi obyvateľmi dosť odporcov, ktorým prekáža, že jeho stavba a prevádzka stojí okolo 13-tisíc eur. Zdá sa im tiež, že jeho umiestnenie uprostred pešej zóny je zvolené trochu nešťastne.
Využívajú ho však najmä rodiny s menšími deťmi, ktoré prídu popoludní, keď skončí prevádzka v materskej škole či školskom klube.  "Chodievame radšej skôr, lebo potom sa sem nahrnie veľa detí," povedala mama malej Ester, ktorá mala na chvíľu celú ľadovú plochu  pre seba. Zjavne jej to neprekážalo, naopak, korčuľovala odušu. 
Päťročná korčuliarka spolu s mamou chodila na ľad počas celých vianočných prázdnin. "Boli sme tu skoro každý deň, keď bolo vhodné počasie," dodala Esterkina mamina.
Pozrite sa, ako sa stavala ľadová plocha:


Potom prišlo na rad napúšťanie vody na ľad


Krátko po otvorení už zavítali aj prví návštevníci…


Minulý rok sa na klzisku korčuľovali deti až do marca. Dokedy bude otvorené tento rok, zatiaľ prevádzkovatelia neupresnili. Jednou z podmienok jeho fungovania je aj dostatočne chladné počasie. 
Ak budú podmienky priaznivé, na prvého februára pripravuje Mestské kultúrne stredisko v Piešťanoch pre deti Čarodejnícky karneval v maskách, ktorý začne o 15,00 h a víťazné masky budú odmenené.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín