Na zázemí pre Aupark už finišujú

  • Spravodajstvo
  • 12. januára 2010, 21:51
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Kým na fasáde obchodného domu Aupark, ktorá mala byť hotová do konca decembra, ešte pracujú stavbári, administratívna budova má už novú tvár.

Objekt a vjazd pre personál je situovaný na Teplickej ulici a s obchodným domom ho spájajú vnútorné priestory.

Podľa vyjadrenia primátora mesta Piešťany Rema Cicutta v rozhovore pre Piešťanský týždeň sa bude Aupark podieľať aj na kultúrnom a spoločenskom živote mesta, spolufinancovať otvorenie sezóny alebo festivaly.

Otvorenie celého nákupného centra chystá spoločnosť Aupark na apríl 2010. Podľa pôvodných plánov mala byť dokončená v októbri, neskôr v decembri 2009, posledný termín sa ustálil na konci marca tohto roku.
V obchodnom dome by mali zákazníci nájsť pobočky bánk, drogérie, zlatníctvo, veľké kníhkupectvo, či potravinový supermarket, ale aj kaderníctvo, pizzeriu a predajne značkového oblečenia. Tiež viacero športových prevádzok, reštaurácie i zariadenia rýchleho stravovania.
Ďalej predajne obuvi, drogériu, lekáreň, elektro, zlatníctvo, kaviarne, a rôzne doplnkové služby. 
V lokalite pribudne 380 parkovacích miest a prácu tu nájde približne 200 nových zamestnancov. Predpokladaný termín otvorenia je jar 2010.
Obchodné centrum Aupark začal stavať investor – spoločnosť HB Reavis z Bratislavy koncom septembra 2008. Stavbu novej dominanty Piešťan sprevádzalo niekoľko káuz, o ktorých priniesol informácie aj Piešťanský týždeň a online denník. 
Išlo napríklad o odškodné za predaj pozemku pod Auparkom, o ktoré žiadala obyvateľka Piešťan Hedviga Adamcová. Štát totiž v roku 1978 odkúpil od jej manžela viac ako 700 metrov štvorcových v centre mesta za necelých 120-tisíc korún.
Piešťanský týždeň informoval aj o vývoze odpadu zo stavby nákupného centra na nepovolenú skládku v Ratnovciach, znížení pôvodnej stavby o jedno podlažie, či niekoľkonásobnej obnove cesty na Nitrianskej ulici, kde našli odborníci až 50 nedostatkov.
V hre bola tiež  "mastná" pokuta vo výške jedného milióna eur za nedodržanie termínu dokončenia prác na okolí Auparku, ktorú však mesto nakoniec nevyrubilo. Stavbu poznačilo aj nešťastie, keď sa koncom júla z lešenia zrútil stavebný robotník, ktorého museli tri dni udržiavať v umelom spánku.  
Porovnajte stavbu pred viac ako rokom 


a v decembri 2009
 


Viac informácií nielen o stavbe Auparku sa dozviete v sekcii aktuálne online denníka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj