Recepty z kuchyne: Pečené zemiaky s koreninami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. januára 2010, 09:49
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Vonku je nevľúdne, mrzne aj prší, január nám pripomína skôr bláznivý apríl. V takomto premenlivom počasí vám určite padne vhod zohriať sa doma pri peci.

A k večernej pohode pri televízore prispejú aj do ružova upečené chrumkavé zemiaky upečené v rúre. Naučil nás ich pripraviť Martin Tříska z Piešťan. 
Potrebujeme:  Asi dve kilá zemiakov, 100 ml oleja, soľ, sladká paprika, provensálske korenie(alebo oregano), rasca mletá (môže byť aj celá), majoránka, posekaná petržlenová vňať.  Ak nemáme niektoré z korenín, nahradíme ľubovoľným, ktoré máme po ruke.
Príprava: Zemiaky veľmi dôkladne umyjeme a vysušíme. Pokrájame ich aj so šupkou na štvrtinky, poukladáme na dobre vymastený plech, posolíme a zľahka posypeme koreninami. Tu platí zásada – menej je vždy viac. Plech vložíme do asi 180 – 200 stupňov teplej rúry. Pečieme dlhšie, asi 45 minút, pritom ich trikrát prevrátime.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 9. septembra. Tento deň je Dňom obetí holokaustu a rasového násilia. Meniny má Martina.
  • 09.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 9. septembra 2025
Meniny má Martina, zajtra Oleg