Recepty z kuchyne: Pečené zemiaky s koreninami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. januára 2010, 09:49
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Vonku je nevľúdne, mrzne aj prší, január nám pripomína skôr bláznivý apríl. V takomto premenlivom počasí vám určite padne vhod zohriať sa doma pri peci.

A k večernej pohode pri televízore prispejú aj do ružova upečené chrumkavé zemiaky upečené v rúre. Naučil nás ich pripraviť Martin Tříska z Piešťan. 
Potrebujeme:  Asi dve kilá zemiakov, 100 ml oleja, soľ, sladká paprika, provensálske korenie(alebo oregano), rasca mletá (môže byť aj celá), majoránka, posekaná petržlenová vňať.  Ak nemáme niektoré z korenín, nahradíme ľubovoľným, ktoré máme po ruke.
Príprava: Zemiaky veľmi dôkladne umyjeme a vysušíme. Pokrájame ich aj so šupkou na štvrtinky, poukladáme na dobre vymastený plech, posolíme a zľahka posypeme koreninami. Tu platí zásada – menej je vždy viac. Plech vložíme do asi 180 – 200 stupňov teplej rúry. Pečieme dlhšie, asi 45 minút, pritom ich trikrát prevrátime.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 29. júna. Tento deň je Medzinárodným dňom Dunaja. Meniny má Peter, Pavol, Petra.
  • 29.06.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 1. júla. V roku 1938 sa narodil pedagóg a publicista Kornel Duffek. Tento deň je Medzinárodným dňom…
  • 01.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Najväčšia prírodná vodná plocha v blízkosti Piešťan s organizovaným kúpaním, jazero Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom, spĺňa všetky…
  • 28.06.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 28. júna. V roku 1921 sa v Rakoviciach narodil biskup Peter Dubovský. V tento deň sa narodil…
  • 28.06.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 1. júla 2025
Meniny má Diana, zajtra Berta