Na Bezovci zasnežujú aj päťstovku

  • Spravodajstvo
  • 3. januára 2010, 16:20
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Víkendový novoročný mráz privítali najmä priaznivci lyžovania na Bezovci. Hoci v sobotu fúkal vietor, na chiranáckej tristovke sa lyžovalo cez deň aj večer. V nedeľu 3. januára začali zasnežovať aj severnú 500-metrovú zjazdovku.

„Rátame s tým, že do stredy, keď meteorológovia hlásia ochladenie, by sme mohli zjazdovku pripraviť na lyžovanie,“ informoval nás Rasťo Martančík zo Ski Bezovec. Počas nedeľnej lyžovačky od rána snežilo, takže okrem tridsaťcentimetrovej vrstvy umelého snehu bola na lyžiarskom svahu asi štvorcentimetrová vrstva prašanu. „Škoda, že silný vietor odvial sneh z detského dvestometrového svahu. Ale ak by do rána napadol nový sneh, mohli by sme už v pondelok 4. januára zapnúť aj detský vlek,“ uvádza Martančík.
Online redakcia Piešťanského týždňa zaznamenala aj jednu z posledných minuloročných lyžovačiek. Na svahu sme boli v utorok 29. decembra. Na tristovke bolo v ten deň živo. Asi tridsať centimetrová vrstva technického snehu poskytovala pri päťstupňovej teplote vzduchu kvalitné lyžovanie. Na svahu sa hovorilo päťjazyčne. 
Okrem slovenčiny ste tu mohli začuť aj maďarčinu, angličtinu, češtinu – a záhoráčtinu. Na parkovisku boli odstavené autá s bratislavskými poznávacími značkami, ale boli tu aj lyžiari z Nitry, či  Dunajskej Lužnej.  „Aj keď tento rok nemáme naplánovanú lyžiarsku škôlku, môžeme ponúknuť školiteľov jazdy na snowboarde,“ pripomenul Martančík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava