Na Bezovci lyžoval Spiderman z Malaciek

  • Spravodajstvo
  • 30. decembra 2009, 12:54
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Utorňajšiu lyžovačku na Bezovci si dosýta užil aj Spiderman z Malaciek. „Prišli sme sa sem s priateľmi zabaviť, deň je prekrásny, ako stvorený na šantenie na snehu,“ prezradil nám zamaskovaný mladík, sadol si na okrúhle červené boby a odfičal dolu svahom.

Na chiranáckej tristovke bolo živo. Asi tridsať centimetrová vrstva technického snehu poskytovala pri päťstupňovej teplote vzduchu kvalitnú lyžovačku. „Zatiaľ máme v prevádzke iba túto zjazdovku, ale aj na päťstovke máme pripravené kopy snehu. Ak by sa ochladilo, zasnežíme aj tú,“ informoval nás Rasťo Martančík zo Ski Bezovec.  Meteorológovia predpovedajú, že k ochladeniu by mohlo prísť koncom tohto týždňa. „Ak by napadlo aspoň desať centimetrov snehu, mohlo by sa lyžovať aj na detskej dvestovke,“ plánoval majiteľ lyžiarskeho centra. A jeho plány sa naplnili hneď na druhý deň, teda v stredu 30. decembra. Po nočnej nádielke snehu v stredu ráno zapli aj detský vlek.
Aj keď počasie zime zatiaľ veľmi neprialo, na Bezovci bolo aj tento týždeň rušno. Na svahu sa hovorilo nielen počas dňa,ale aj na večernej lyžovačke päťjazyčne.  Okrem slovenčiny ste tu mohli začuť aj maďarčinu, angličtinu, češtinu – a záhoráčštinu. Na parkovisku boli odstavené autá s bratislavskými poznávacími značkami, ale boli tu aj lyžiari z Nitry, či  Dunajskej Lužnej.  „Aj keď tento rok nemáme naplánovanú lyžiarsku škôlku, môžeme ponúknuť školiteľov jazdy na snowboarde,“ pripomenul Martančík.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín