Potvrdili ďalších 31 prípadov novej chrípky

  • Spravodajstvo
  • 28. decembra 2009, 17:11
  • Autor:tasr/red

PIEŠŤANY/BRATISLAVA – Počas uplynulého týždňa bolo na Slovensku laboratórne potvrdených 31 prípadov pandemickej chrípky A(H1N1). Od začiatku pandémie bolo potvrdených už 986 ochorení.

Najviac prípadov zaznamenali v Bratislavskom (431) a v Nitrianskom kraji (148). Informoval o tom Odbor epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
Pracovníci odboru epidemiológie zároveň pripomenuli, že v tomto kalendárnom týždni pokračovala na Slovensku distribúcia pandemickej vakcíny Panenza. Prostredníctvom určených lekárov zdravotníckych lôžkových zariadení a polikliník sa uskutočňuje aj očkovanie zdravotníckych pracovníkov.
Ochorenia boli podľa ÚVZ SR hlásené zo všetkých krajov. "Virologicky bolo zatiaľ vyšetrených 105 prípadov. Z toho u 84 prípadov sa zistil pandemický vírus A(H1N1)," spresnili informácie pracovníci odboru epidemiológie s tým, že na Slovensku je zaevidovaných celkovo 32 úmrtí osôb, u ktorých bol izolovaný pandemický vírus A(H1N1).
Akútnych respiračných ochorení bolo na Slovensku v minulom týždni hlásených viac ako tridsaťštyritisíc prípadov, čo je o 26% menej ako v predchádzajúcich týždňoch. Ochorenia hlásili najviac lekári z Nitrianskeho a Žilinského kraja, najmenej z Bratislavského kraja.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava