Pozrite sa: Príprava vianočného kapra
AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Pripraviť vianočného kapra nie je taký veľký problém. Nie každý však vie, že kapor sa dá aj vykostiť. O jednoduchosti postupu vás však presvedčia členovia z detského rybárskeho krúžku.
Viac o recepte a príprave tejto štedrovečernej pochúťky vám povedia a hlavne predvedú členovia Detského rybárskeho krúžku, ktorý pôsobí pri ZŠ vo Veľkých Kostoľanoch.
Vianočná klasika – vyprážaný kapor
Prísady: naporciovaný kapor, mlieko, soľ, múka, vajcia, strúhanka
Postup: Naporciované mäso na polovičné podkovičky dáme približne na hodinu do mlieka. Kapra potom omyjeme, nasolíme a obalíme v klasickom trojobale (múka, vyšľahané vajíčko, stráhanka) a pražíme na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovým šalátom.